Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Jandarmii dâmbovițeni au asigurat paza caselor evacuate  din comuna Glodeni

Autor:

Data: 29 martie 2018, 8:10

  •  
  •  
  •  

Miercuri seară, s-a dat alarma în comuna dâmbovițeană Glodeni  după ce alunecările de teren continuă să facă ravagii. 8 case au fost evacuate  și asta pentru că au fost grav afectate de  pământul care a luat-o la vale, proprietarii sunt disperaţi. Proprietarii caselor afectate s-au refugiat la rude sau în spațiile asigurate de administrația locală, fie în alte locuințe care nu sunt locuite sau la Grădinița din Schelă . Şi reţeaua electrică a fost afectată  dar cei de la Electrica au intervenit, fiind reconfigurată reţeaua de distribuţie a energiei electrice. De asemenea, drumul communal din zonă a fost grav afectat.

Casele evacuate în noaptea de miercuri spre joi au  fost păzite de jandarmi iar în această  dimineaţă ei îşi vor recupera bunurile din case. Dacă  alunecările de teren din zonă nu se vor opri , există riscul și altor case de a fi grav afectate.  În zonă se află și patrule de polițiști.

 La ora transmiterii acestei știri, primarul comunei Glodeni se îndrepta spre București , unde a fost convocat  de vicepremierul Paul Stănescu la o disciție privind situația dramatică cauzată de alunecările de teren.

A fost afectată şi reţeaua electrică (la casele afectate de alunecarea de teren), echipele de la Electrica fiind pe teren pentru a remedia situaţia.

Drumul sătesc pe care se face accesul la cele 8 gospodării este impracticabil (pe o lungime de cca.800 m) pentru deplasarea mijloacelor auto (numai acces pietonal).

Conducta de alimentare cu apă potabilă este fisurată, întrurupându-se alimentarea cu apă la gospodăriile afectate. A fost înștiințată Compania de Apă Târgoviște, care urmează a interveni pentru alimentarea cu apă a zonei afectate.

Calea de acces în comuna Glodeni (DJ 716) este afectată de o alunecare de teren, o bandă de circulaţie fiind impracticabilă pentru circulaţia auto.Echipele de la SCLDP Dâmboviţa acţionează în teren pentru remedierea provizorie a situaţiei.

Alunecǎrile de teren au mai afectat o suprafaţǎ de cca. 20 ha grǎdini agricole şi cu pomi fructiferi.

Astăzi, la faţa locului se va deplasa comisia de specialiști (formată prin ordin al prefectului) pentru evaluarea pagubelor produse în urma alunecărilor de teren, dar şi o comisie de specialişti din ţară, care va realiza un studiu la faţa locului, urmând a face recomandări pentru atenuarea efectelor de alunecare.

Alunecarea de teren este monitorizată permanent de către CLSU Văleni Dâmbovița şi ISU “Basarab I” Dâmboviţa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.