Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Târgoviște: Începe proiectul “ EU SPER – Dezvoltarea integrată a comunității marginalizate “Romlux”

Autor:

Data: 28 martie 2018, 12:12

  •  
  •  
  •  

Administrația târgovișteană a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “ EU SPER – Dezvoltarea integrată a comunității marginalizate “Romlux”. Valoarea totală a proiectului este de 17.218.266,53 lei și este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Contribuția Primăriei Târgoviște este de 2%. Perioada de implementare este de 36 de luni.
Acest proiect are ca scop promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei discriminări prin susținerea de către parteneriatul creat a activităților orientate către integrarea socio-economică a unui număr de 570 de persoane din comunitatea marginalizată “Romlux” din orașul Târgoviște.
96 de copii vor beneficia de servicii speciale educaționale, 200 de gospodării vor fi sprijinite în vederea reabilitării, peste 100 de persoane vor putea beneficia de un loc de muncă, se vor acorda și servicii medicale, vor fi acordate 570 de pachete de analize medicale gratuite, 30 de persoane vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu . 200 de persoane vor beneficia de analize specializate-oftalmologice și ORL și vor fi acordate dispositive auditive și ochelari pentru 150 de persoane. Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele proiectului. Conducerea Primăriei Târgoviște a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a oferit pe larg informații despre proiect.
Este vorba de contractual de finanțare pentru proiectul cu titlul “ EU SPER – Dezvoltarea integrată a comunității marginalizate “Romlux”. Iată că la acest moment avem semnat contractual de finanțare . Valoarea totală a contractului de finanțare este de de 17.218.266,53 lei din care finanțare nerambursabilă în procent de 98, 18%.
Este un proiect care se structurează pe mai multe domenii importante de intervenție pentru dezvoltarea integrată a comunității marginalizate “Romlux”. O primă componentă importantă a acestui proiect vizează acordarea sprijinului pentru creșterea accesului și participării la educație. Este o componentă esențială a acestui proiect . Este vorba de servicii de consultare, servicii de acordare a unor programe Școală după școală și sunt 96 de copii beneficiari. De aceea, partener în acest proiect este și Colegiul Național Constantin Cantacuzino. Sunt acordate 394 de pachete-kituri educaționale.
O a doua componentă importantă a proiectului vizează sprijin pentru accesul sau menținerea pe piața muncii. Este vorba de persoane selectate din grupul țintă. Se vor acorda 350 de subvenții, vor fi 106 persoane angajate și tot 106 subvenții acordate angajatorului timp de 12 luni, este vorba despre de 900 de lei pe persoană, pentru fiecare persoană angajată.
O altă componentă vizează susținerea antreprenoriatului în cadrul comunității. Avem 100 de persoane care vor participa la cursuri de formare antreprenorială . Vor fi realizate 100 de planuri de afaceri din acestea 28 vor fi selectate în vederea acordării de microgranturi. Valoarea unui microgrant este de 25.000 de euro.
Vor fi furnizate în cadrul proiectului servicii sociale. În cadrul acestui proiect sunt 570 de persoane beneficiare de servicii socio- medicale, vor fi acordate 570 de pachete de analize medicale gratuite, 30 de persoane vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu, 570 de kituri medico-sanitare vor fi acordate, 50 de persoane vor beneficia de servicii medico-sociale suport de imagistică și rezonanță magnetică, 200 de persoane vor beneficia de analize specializate-oftalmologice și ORL și vor fi acordate dispositive auditive și ochelari pentru 150 de persoane .
Totodată, o altă componentă importantă a acestui proiect vizează activitățile de îmbunătățire a condițiilor de locuit ale persoanelor din grupul țintă. Este vorba de sprijin pentru reabilitarea locuințelor și avem aproximativ 200 de gospodării care vor primi sprijin în vederea reabilitării locuințelor.
În linii mari aceasta este structura proiectului despre care discutăm. Contractul de finanțare a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute . Este vorba de un prim proiect major care se adresează comunității marginalizate “Romlux” din municipiul Târgoviște. Și este un prim proiect care cred eu că va contribui într-un mod foarte clar la reducerea acestei marginalizări sociale de care discutăm”, a declarat primarul Cristian Stan.
Municipiul Târgoviște este lider de parteneriat în acest proiect alături de Direcția de Asistență Socială Târgoviște, Colegiul Național Constantin Cantacuzino, Grădinița nr. 15 și alte asociații și o societate comercială. Acest proiect va avea un rol major în dezvoltarea zonelor defavorizate ale municipiului Târgoviște .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.