Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Tragedie în comuna dâmbovițeană Cobia : Un copil de o lună și jumătate și tatăl său, au murit intoxicați cu monoxid de carbon

Autor:

Data: 28 martie 2018, 9:35

  •  
  •  
  •  
  •  

Moartea a lovit năprasnic într-o familie din comuna dâmbovițeană Cobia, sat Cobiuța. Un copil de o lună și jumătate și tatăl acestuia au murit, în timp ce mama a ajuns în stare gravă la spital. Toti zăceau leșinați în casă , iar un vecin a fost cel care a dat alarma. Din primele date, anchetatorii sunt de părere că monoxidul de carbon acumulat a cauzat decesul celor două persoane. Totul ar fi pornit de la o sobă din teracotă pe lemne. Criminaliștii de la Poliția Găești fac cercetări la fața locului pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului.

Intoxicaţia cu monoxidul de carbon este mai frecventă iarna. Monoxidul de carbon rezultă prin arderea incompletă a combustibililor (gaz, combustibili lichizi, cărbune, lemn) folosiţi în locuinţe – în instalaţii de încălzire, sobe, cuptoare prost întreţinute şi fără un sistem de ventilaţie corespunzătoare –, în motoarele maşinilor, dar şi în industrie (cuptoare, furnale, mine).
Pentru prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon, toate sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, întreţinute şi verificate periodic, pentru a avea o bună ventilaţie. Coşurile, hornurile, ţevile de evacuare trebuie şi ele inspectate periodic. Încăperile trebuie aerisite frecvent, mai ales unde stau copiii mici sau bătrâni. Este bine să fie instalate detectoare de monoxid de carbon, pentru depistarea concentraţiilor crescute de gaz. Autovehiculele nu trebuie puse în funcţiune într-un spaţiu închis, căci acumulările de gaze se produc rapid. Nu folosiţi aragazul, cuptorul sau generatoare portabile cu gaz pentru a încălzi încăperile şi mai ales nu le lăsaţi nesupravegheate când dormiţi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.