Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, marcați și la Răcari

Autor:

Data: 27 martie 2018, 18:27

  •  
  •  
  •  

Astăzi, 27 martie 2018, se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Ziua Unirii Basarabiei cu România este sărbătorită, în fiecare an, la 27 martie, ea fiind declarată sărbătoare naţională.
Un citat celebru, spune: “Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care are nu-și cunoaște părinții.”
Acest citat este îndrăgit dar și foarte des folosit și de primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu .

Așadar, este datoria noastră, a celor de astăzi, de a demonstra că preţuim valorile româneşti de veacuri şi pe cei care ni le-au lăsat moştenire.
Marți, 27 martie 2018, la Răcari, administrația locală și Liceul “Ion Ghica” Răcari, au organizat o serie de evenimente dedicate Zilei Unirii Basarabiei cu România sub motto-ul “Pas cu pas spre România Mare”.

Evenimentele au debutat la Răcari cu “Marşul Tricolorului”, pe traseul Primăria Răcari- Liceul “Ion Ghica” Răcari , unde, peste 200 de persoane au întins un tricolor de 100 de metri, în semn de respect pentru Ziua Unirii Basarabiei cu România.

În sala de festivităţi a liceului a avut loc un simpozion dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu România, unde primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu a ţinut un discurs dedicat activităţii iar directorul liceului, prof. Alexandru Mitru şi elevii au susţinut idei despre Unirea provinciei româneşti Basarabia cu ţara-mamă.

La finalul activității, primarul Marius Caravețeanu, directorul liceului, prof. Alexandru Mitru și elevii au plantat doi platani în curtea liceului .

Unirea provinciei româneşti Basarabia cu ţara-mamă a fost hotărâtă la 27 martie/9 aprilie 1918, de Sfatul Ţării de la Chişinău (Basarabia), organ legislativ reprezentativ, prin majoritatea absolută a votului. În Declaraţia de Unire se specifică: „Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa România”.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.