Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia a participat la întâlnirea cu jurnaliștii de limba română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Albania

Autor:

Data: 27 martie 2018, 17:20

  •  
  •  
  •  

Jurnalişti de limba română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Albania vizitează România în perioada 26-30 martie, la invitaţia Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), în cadrul programului “Itinerar Centenar pentru jurnalişti români din afara graniţelor” derulat de minister.
Deputatul Claudia Gilia, membru în Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a participat marți, 27 martie 2018, la întâlnirea cu jurnaliștii de limbă română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia și Albania, organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în cadrul programului “Itinerar Centenar pentru jurnaliștii din comunitățile istorice”. Parlamentarul Claudia Gilia a avut și un mesaj pe care l-a transmis în cadrul întâlnirii cu jurnaliștii de limba română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Albania. La eveniment a participat și Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni:
Bine ați revenit acasă! Bine ați revenit acolo de unde nu ați plecat niciodată – în România, deoarece ați avut România în suflet, indiferent de granițele fizice, politice sau imaginare care au brăzdat istoria noastră de o sută de ani. Dumneavoastră ați gândit, simțit și transmis informația în limba maternă!
Știu că au fost vremuri în care să vorbești în română era aproape imposibil. Știu că în această breaslă nu a fost ușor să răzbați dacă nu făceai parte din ”sistem”. Dar cu toate acestea, presa de limbă română din regiunile istorice ale țării a făcut jurnalism de calitate. S-a ghidat după principii sănătoase, morale, etice și profesionale. Nu a căzut în capcana a ceea ce se numește acum ”goana după audiență cu orice preț”. Nu a coborât ștacheta impusă de redacție în favoarea divertismentului de prost gust, a tabloidelor sau a banilor. Nu a deformat realitatea pentru a manipula, ci a servit unui singur țel: informarea corectă, în limba maternă, a etnicilor români din afara granițelor.
Dragi jurnaliști, dumneavoastră faceți acum ceea ce au făcut fondatorii statului modern român – ați educat și culturalizat populația. Pe lângă obligația pe care o aveți, în calitate de a patra putere în stat, de a informa – sunteți un partener corect al fiecărui cetățean. În acest mileniu, al tehnologiilor și mediei online sau al știrilor false, dumneavoastră aveți misiunea și mai grea. Sunt convinsă că vă ghidați în continuare după aceleași principii de etică și morală care au salvat limba română în regiunile din care veniți.
Societatea de astăzi nu ar mai putea funcționa fără presa liberă și corectă. Presa are o putere foarte mare și trebuie folosită în favoarea cetățenilor. Presa trebuie să rămână ”câinele de pază al democrației” și să urmărească dezvoltarea comunității pe care o servește.
Astăzi, informația se poate propaga cu viteza luminii. Tocmai de aceea, relațiile dintre țările din care veniți și România se pot îmbunătăți prin preluarea și transmiterea mesajelor într-un mod obiectiv și profesionist. Nu lăsați propaganda, știrile false, emisiunile care îndepărtează publicul de valorile autentice să domine spațiul public. Nu dați crezare celor care spun că presa este obligată să ofere ceea ce cere publicul! Publicul trebuie educat să ceară presă de calitate!
În mileniul ”Facebook”, presa poate deveni un veritabil ÎNVĂȚĂTOR care să ofere un reper moral, etic și etnic pentru cei care caută mai multă educație și cultură.
Vă încurajez să faceți parteneriate cu presa din România și să colaborați în proiectele domniilor voastre de zi cu zi.

Unirea nu s-a făcut într-o singură zi, ci s-a construit prin proiecte de cultură, educație, un discurs politic coerent și acțiuni ferme cu mult timp înaintea semnării actului Unirii.
Dacă fiecare ne vom face datoria la locul nostru de muncă, nici de această dată momentul nu va întârzia mult!
La Mulți Ani, dragi români de pretutindeni!
La Mulți Ani, România!”, a declarat Claudia Gilia, deputat PSD și membru în Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.