Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii Eugen Teodorovici, Rovana Plumb și Lucian Șova au ajuns în județul Dâmbovița

Autor:

Data: 22 martie 2018, 12:39

  •  
  •  
  •  
  •  

Noul premier Viorica  Dăncilă  și-a început astăzi, 22 martie 2018, vizitele în județele României. Primul județ este  Dâmbovița .

 

Premierul Viorica Dăncilă  nu a venit sigură ci însoțită de trei miniștrii: ministrul Finanțelor – Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene –Rovana Plumb și nu în ultimul rând ministrul Transporturilor-Lucian Șova .

Prima oprire a premierului Viorica  Dăncilă   a fost la noul  sediu al fabricii ARTIC din  zona industrială Ulmi unde  oficialii  au fost întâmpinați de conducerea Arctic  și  trei primari: primarul municipiului  Târgoviște-Cristan Stan, primarul comunei  Văcărești- Romică Stoica și primarul  comunei Ulmi- Bogdan Tița.

Aici oficialii de la centru au avut o întâlnire  cu  conducerile fabricilor ARCTIC, KABLUTRONIC, MEFA, TELAS, AKIM-CURENT METAL.

În primul rând    s-a discutat despre problemele   cu care se confruntă  investitorii din Dâmbovița. Una dintre problemele  ridicate de acești  investitori din Dâmbovița  a fost cea legată  de problemele de infrastructură, pe care atât administrația locală cât și mediul de afaceri le doresc rezolvate, cea mai importantă dintre acestea fiind lărgirea la patru  benzi a DN7  Bâldana-Titu și DN71 Bâldana-Târgoviște, cât și reabilitarea sectorului până la Sinaia.

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu a spus că este convins că  vizita de astăzi va avea rezultate concrete  în perioada următoare:

“   Este important să aducem în fața  Guvernului problemele  mari care ne preocupă și cu care se confruntă județul Dâmbovița, în special cele de infrastructură. Astăzi, ați putut observa  că una din temele pe care investitorii au ridicat-o este cea legată de  infrastructura rutieră și anume DN7  Bâldana-Titu- Găești și DN71 Bâldana-Târgoviște-Pucioasa –Fieni- Sinaia. Îi mulțumesc doamnei premier dar și celorlați miniștri pentru interesul pe care îl acordă acestui județ. Sunt convins  că vizita de astăzi va avea rezultate concrete  în perioada următoare “,a declarat Adrian Țuțuianu

Premierul Viorica Dăncilă: Cred că datoria noastră este nu numai să venim să le vedem  ci trebuie să dăm și un răspuns pozitiv soluționării acestor probleme

Premierul României, Viorica Dăncilă, prezentă în județul Dâmbovița a spus  că  apreciază eforturile făcute de marii investitori din județ  și că aceștia merită încurajare  prin măsuri concrete pe Guvernul trebuie urgent să le ia.  Mai mult, premierul a spus că marea problemă  a investitorilor din Dâmbovița o reprezintă infrastructura rutieră.  Primul ministrul al României a subliniat faptul că datoria Guvernului  este nu numai să vină să vadă problemele ci să găsească și soluții :

“  Am răspuns unei invitații de a  vedea problemele cu care se   confruntă investitorii din România, de a vedea ceea ce le oferă  oportunitate dar și  și ceea ce constituie o barieră în  calea investițiilor. Încă de la începutul mandatului meu,  am spus că voi  schimba abordarea , vreau să cunosc problemele din teren, nu vreau  ca acestea să-mi fie aduse numai pe hărtie, pentru a lua cele mai bune decizii, pentru a încuraja investițiile în România.

 Apreciez foarte mult ceea ce s-a făcut aici, sprijinul pe care l-au acordat  autoritățile locale, faptul că s-a investit aici , este foarte important atât pentru județ cât și pentru România. Imi doresc să avem cât mai mulți investitori  dar pentru acest lucru cred că trebuie  o conlucrare foarte bună atât  între autoritățile locale , autoritățile centrale pentru a putea îndepărta barierele care stau  în calea investițiilor în România.  Mă refer aici la bariere atât din punct  de vedere legislativ  dar mă refer și la lucruri care țin de  infrastructură, utilități, pe care cred că noi trebuie să le asigurăm  pentru a crește nivelul investițiilor din România.

 Sunt plăcut impresionată de investitorii de aici de la  Dâmbovița, de dorința dumnealor  de a investi, de dorința  dumnealor de a ajunge pe primul loc în Europa  în ceea ce privește Arcticul .

 Cred că aceste lucruri trebuie încurajate  iar încurajarea nu o putem face decât prin măsuri concrete . Am văzut ceea ce se solicită, multe lucruri care cred că trebuie să le facem  și sunt convinsă că împreună cu echipa de miniștri cu care m-am deplasat aici, vom reuși să remediem o mare parte dintre problemele  care stau în calea  investițiilor de aici … Am văzut că sunt probleme legate de mediu,  de utilități,  o mare problemă este legată de infrastructură …

 Cred că datoria noastră este nu numai să venim să le vedem  ci trebuie să dăm și un răspuns pozitiv soluționării acestor probleme . După cum ați văzut , miniștrii din cabinet au venit bine pregătiți  și au dat unele răspunsuri… “ , a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Mai participă la această vizită:  prefectul județului Antonel Jîjîie, președintele CJ, Daniel Comănescu, senatorul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, senatorul Titus Corlățean, deputații PSD- Claudia Gilia, Carmen Holban,Oana Vlăducă, Corneliu Ștefan și secretari de stat.

 Potrivit programului premierul Viorica Dăncilă , la ora  14:00  va avea    întâlnire de lucru cu primarii, parlamentarii, prefectul județului, conducerea Consiliului Județean, reprezentanți Universității Valahia, reprezentanți ai mediului de afaceri la sediul Consiliului Județean Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.