Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Premierul Viorica Dăncilă: Fondul de solidaritate al UE ar putea fi accesat pentru a ajuta sinistrații de la Văleni Dâmbovița   

Autor:

Data: 22 martie 2018, 14:45

Astăzi, 22 martie, după cum știm premierul României , Viorica Dăncilă s-a aflat în județul Dâmbovița, într-o vizită de lucru. Cu toate că a stat câteva ore bune prin județ, oficialul nu a reușit să ajungă și în comuna dâmbovițeană Văleni Dâmbovița, unde zeci de familii sunt în culmea disperării și văd cum de la o zi la alta pământul le înghite agoniseala de o viață .

Premierul a fost întrebat de presă dacă știe de situația dramatică  de la Văleni Dâmbovița  iar domnia sa  a ținut swă spună că știe despre probblemele  provocate de alunecările de teren  în localitatea dâmbovițeană Văleni Dâmbovița. Ba mai mult,  a spus că la nivel național o comisie specială analizează situaţia în care persoanele afectate de alunecări să fie ajutate din Fondul de solidaritate al UE.

Știu despre acestă situație dar din păcate vremea nefavorabilă  a creat probleme, a creat  probleme și aici în Dâmbovița dar și în alte locuri din țară. Avem o echipă care este foarte bine ancorată  în tot ceea ce se întâmplă legat de aceste probleme . Domnul Arafat, din câte știu a fost în zonă, avem comitet pentru stare de urgență la nivel național din care fac parte și consilierii primului ministru .

Vom încerca nu numai să-i ajutăm pe oameni  acum  ci să-i ajutăm și după ce aceste probleme  legate de inundații, alunecări de teren, vor trece. Vom căuta soluții și la nivel european , să vedem care este situația și  ce soluții găsim și totodată dacă putem să accesăm pentru aceste soluții  Fondul de Solidaritate” , a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Alunecare de teren care s-a produs pe data de 16 martie, în Văleni Dâmbovița, 14 case au fost afectate din care 10 au fost evacuate.

A fost dus și un container-locuinţă pentru o familie care nu avea unde să se mute. La începutul săptămânii , o echipă de specialişti , trimisă de secretarul de stat Raed Arafat, a venit la Văleni Dâmboviţa pentru a evalua situaţia alunecării de teren şi a stabili împreună cu autorităţile măsurile ce trebuie luate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google