Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ALERTĂ DE GRADUL ZERO: Șenilată de la USISU Ciolpani și o autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU Bucureşti, dislocate în județul Dâmbovița

Autor:

Data: 22 martie 2018, 17:39

  •  
  •  
  •  
  •  

Grupa operativă a ISU Dâmbovița, formată din 6 ofițeri, peste 200 de pompieri și peste 80 de mijloace tehnice sunt gata să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din județ. Totodată și IPJ Dâmbovița are în gardă peste 279 de polițiști și 147 de autovehicule. Nu în ultimul rând,  Jandarmeria Dâmbovița are în dispozitiv , gata să intervină, 52 de jandarmi și autospecialele din dotare. Dacă este nevoie, Jandarmeria poate suplimenta numărul efectivelor.
Începând din această seară, de la ora 23:00, până mâine la ora 15:00, județul Dâmbovița se va afla sub incidența avertizării de Cod Portocaliu, caracterizat de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută.
Pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, s-au luat următoarele măsuri:
– înştiinţarea comitetelor locale pentru situații de urgență de la nivelul judeţului, care au obligaţia de asigurare a fluxului informaţional – decizional, de a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor şi de asigurare a permanenţei la nivel local;
– întrunirea în şedinţă extraordinară a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă;
– activarea, în funcţie de situaţia operativă, a Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate şi descentralizate la nivel judeţean cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă) la sediul ISU „Basarab I” Dâmboviţa;
– activarea grupei operative de la nivelul ISU „Basarab I” Dâmboviţa;
– monitorizarea, evaluarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice din această perioadă şi intervenţia operativă, unde situaţia o impune;
– verificarea asigurării permanenţei la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.
Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns în județele aflate sub avertizare de Cod Portocaliu, din ordinul inspectorului general al IGSU, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost dislocate următoarele autospeciale din gruparea operativă: o autospecială de tractarecu o autospecială de capacitate mărită de trecere (şenilată/UTV) de la USISU (încadratecu 3 subofiţeri) şi o autospecială de transport personal şi victime multiple, de la ISU Bucureşti-Ilfov (încadrată cu 2 subofiţeri).
RECOMANDĂRI pentru populaţie.
În perioada valabilităţii codului portocaliu este recomandat să vă adăpostiţi în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia şi să evitaţi deplasările, dacă acestea nu sunt strict necesare.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic respectaţi următoarele recomandări:
 parcaţi autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;
 rămâneţi în locuinţă sau alte spaţii care vă asigură protecţia;
 nu vă adăpostiţi sub copaci deoarece aceştia pot fi doborâţi de vânt;
 nu vă atingeţi de firele de electricitate căzute la pământ.
Având în vedere faptul că topirea rapidă a zăpezii poate genera cantităţi semnificative de apă, care vă pot inunda gospodăriile, vă recomandăm să luaţi măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.