Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Delegația județului Dâmbovița, întoarsă din drum. Președintele de la Ialoveni anulează programul dedicat Centenarului

Autor:

Data: 20 martie 2018, 11:43

  •  
  •  
  •  
  •  

Conducerea raionului Ialoveni refuză să mai organizeze evenimentele planificate cu ocazia împlinirii a 100 de ani la Unirea Basarabiei cu Țara-Mamă Romania, chiar dacă fostul președinte, Anatolie Dimitriu, semnase o dispoziție privind marcarea „Anului 2018 – Anul Centenarului Marii Uniri”.

Dintr-o scrisoare semnată de președintele interimar al raionului, Oleg Mereacre (propus de Partidul Democrat), aflăm refuzul conducerii Ialoveni privind organizarea evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri. Acesta i-a scris președintelui Județului Dâmbovița să nu mai vină în Moldova pentru că programul artistic nu va mai avea loc în perioada stabilită anterior.

O delegație din județul Dâmbovița urma să facă o deplasare în perioada 26-28 martie 2018, în Raionul Ialoveni din Republica Moldova, pentru a participa la festivitatea organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Precizarea lui Mereacre că „evenimentele planificate în această perioadă vor fi desfășurate pe parcursului anului” lasă senzația unei anulări definitive a programului dedicat Centenarului.

Mai mult, surse locale ne-au spus că astfel de scrisori au fost trimis către toți președinții de județe care erau așteptați în această perioadă la Ialoveni, inclusiv câtorva zeci de primari de peste Prut. Decizia lui Mereacre va duce la anularea mai multor ajutoare financiare pe care localitățile din România urmau să le acorde în baza acordurilor de înfrățire. Aceste proiecte urmau să fie anunțate la evenimentele planificate anterior pentru luna martie, curent, cu prilejul împlinirii celor 100 de ani de la Marea Unire.

La rândul său, fostul președinte al raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, se declară șocat – mai ales – în condițiile în care mulți  dintre invitații din România au făcut rezervări de bilete și hoteluri, iar unii contractase și mijloace de transport.

„Eu pur si simplu sunt șocat ! VĂ mulțumesc pentru apreciere dar dacă cineva acum imi va explica de ce au procedat așa cu colegii și partenerii noștri din România care și-au bronat deja hotel, care deja au cumpărat biletele de avion – colegii din Arad, care au bronat autocare…chiar nu pot înțelege. Vai și-amar de capul nostru!”, a scris fostul președinte Anatolie Dimitriu, printre comentariile unei postări pe facebook.

Vom aminti că potrivit dispoziției semnată de fostul președinte, la Ialoveni urma să se sărbătorească „Anul 2018 – Centenarul Unirii” pe tot parcursul anului prin mai multe evenimente educative și cultural-sportive. Prin urmare, a fost elaborat și un plan al evenimentelor consacrate acestui eveniment.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.