Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Alunecările de teren fac ravagii în comuna dâmbovițeană Văleni . Familii evacuate, Drumul sătesc DS 2920 și rețeaua electrică afectate  

Autor:

Data: 17 martie 2018, 21:37

  •  
  •  
  •  
  •  

Alunecarile de teren iau amploare în comuna dâmbovițeană Văleni , trei familii fiind evacuate iar  opt gospodării afectate. În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa, în data de 16.03.2018 s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmbovița, în punctul Lunca, pe o lățime de cca. 300 m, ce a afectat un număr de 11 gospodării.

În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Văleni Dâmboviţa, din cele 11 case afectate au fost evacuate un număr de 3 familii, ale căror locuințe nu mai prezentau siguranță, acestea mutându-se la rudele din localitate.

Drumul sătesc DS 2920, ce intersectează drumul comunal DC 30A, a fost afectat pe o lungime de cca.200m, devenind impracticabil pentru deplasarea mijloacelor auto.

A fost afectată și rețeaua electrică din zonă, prin avarierea (înclinarea) unui stâlp de joasă tensiune. Au intervenit echipajele Electrica, fiind reconfigurată rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Din cauza configurării terenului, în zonă s-au produs acumulări de apă. S-a dispus drenarea apei de către CLSU Văleni Dâmbovița, cu ajutorul unui buldoexcavator.

Astăzi, la faţa locului a fost Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi o comisie formată din reprezentanţii ISU “Basarab I” Dâmboviţa, care au analizat situaţia de la locul evenimentului.

Alunecarea de teren este monitorizată în continuare de către CLSU Văleni Dâmbovița, urmând ca luni – 19 martie, în zona afectată să se deplaseze Prefectul judeţului Dâmboviţa, Inspectorul Şef al ISU “Basarab I” Dâmboviţa şi comisia de specialiști formată prin ordin al prefectului, pentru constatarea și evaluarea pagubelor şi pentru stabilirea şi dispunerea de măsuri în vederea atenuării efectelor de alunecare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.