Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ultimatum pentru constructorul  Centurii Târgoviștei: Dacă nu respectă  graficul de execuție, Primăria Târgoviște va rezilia contractul și va cere daune

Autor:

Data: 16 martie 2018, 21:43

  •  
  •  
  •  
  •  

Proiectul privind reabilitarea și modernizarea  Centurii municipiului Târgoviște  dă în continuare mari bătăi de cap administrației dar cu toate acestea,  primarul Cristian Stan   a anunțat că nu se dă bătut și în continuare  va monitoriza la sânge lucrările de la centura Târgoviştei.

Mai mult, edilul Cristian Stan a anunțat  public că începând de  vineri, 16 martie 2018, îi acordă  constructorului un termen de o lună de zile, pentru a intra în ritmul  de execuție și în graficul de execuție  aferent contractului.

 Foarte clar și răspicat, primarul Cristian Stan a mai spus că în situația în care constructorul nu se conformează,  va recurge la rezilierea contractului  și va cere și daune de interese. 

Potrivit primarului Cristian Stan, în momentul de faţă, se  lucrează  la centura municipiului Târgoviște  însă ritmul de lucru nu este cel dorit de administrație.

Proiectul privind Centura municipiului Târgoviște  este atribuit  în cadrul unui contract de execuție  iar în momentul de față  este în execuție, fiind patru  constructori în cadrul unei asocieri.  Este vorba de liderul de asociere Telor  și încă trei constructori care lucrează în momentul de față împărțindu-și  fiecare  această lucrare în funcție de capacitățile  preconizate și asumându-și   partea de lucrare. Cea mai mare parte o are liderul de asociere Telor .

 În momentul de față, nu ar trebui să uităm că centura totuși  este un șantier.

 Există două posibilități pe care le avem.

 Fie  rămâne circulația deschisă  și circulăm în anumite condiții  care impun o anumită atenție sporită și o  viteză mai redusă .

 Fie închidem pe tronsoane  ceea ce înseamnă inelul de centură al municipiului Târgoviște,  cei aproximativ 15 km .

Nu am vrut să ajungem să închidem  circulația.  Mi se pare un inconveninent foarte mare în trafic …

 Am cerut  constructorului să  intervină de urgență privind întreținerea drumurilor. Mai exact l-am somat  pe constructor  și vă mărturisesc că nu sunt mulțumit de modul  în care abordează lucrările și de ritmul  în care se realizează aceste lucrări. Am avut numeroase discuții, unele destul de dure  cu ei .

 Raportat la lucrările pe asociați, pot să spun că la momentul de față  unul dintre  asociați a făcut două treimi din ceea  ce trebuia să facă , în vreme ce alții  au făcut foarte puțin din ceea ce ar fi trebuit să facă…

 Nu pot să am în momentul de față  să-i dau la o parte  de pe lucrare pe cei patru constructori pentru că  administrația locală este pusă într-o situație destul de neplăcută.  Până la 31 decembrie 2 018, acest contract trebuie finalizat  sub sancțiunea achitării unei  sume de bani care a fost accesată  de către municipiul Târgoviște  și este foarte greu de crezut că până la  finalul acestui an cu achiziție cu tot  se poate face mai mult decât ceea ce se realizează în momentul de față.

 În orice caz, chiar și în aceste condiții, am somat constructorul  și îi acord un termen de o lună de zile, începând din acest moment , pentru a intra în ritmul  de execuție și în graficul de execuție  aferent contractului.

 Nu vor intra, vor trebui să plece. Voi rezilia contractul și le  voi  cere  dacă ajungem să plătim anumite sume căte minister, să achite aceste sume de bani. “, a declarat primarul Cristian Stan

 O mare problemă a constructorului se pare că este incapacitatea financiară de care dă dovadă. Valoarea aferentă proiectului tehnic revizuit este de 63,3 milioane de lei plus TVA, iar acesta prevede reabilitarea a 13,8 km, pe zonele în care drumul are patru benzi de circulaţie, lăţirea zonelor de drum cu două benzi de circulaţie la patru benzi, acolo unde este posibil. Străzile vizate sunt Petru Cercel, Laminorului, Calea Câmpulung, Bulevardul Eroilor, Aleea Sinaia, Aleea Mănăstirea Dealu, Magrini, Cărămidari, Calea Ialomiţei. De asemenea, se are în vedere construcţia de trotuare şi poduri noi şi reabilitarea celor existente.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.