Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Zona Peștera-Padina, din comuna Moroeni, a fost atestată stațiune turistică de interes național

Autor:

Data: 15 martie 2018, 17:41

  •  
  •  
  •  

Demersurile  făcute de foștii președinți ai CJ Dâmbovița, respectiv senatorul Adrian Țuțuianu și Alexandru Oprea alături de vicepreședinții  Consiliul Județean Dâmbovița și unitatea administrativ – teritorială Moroeni pentru atestarea zonei Moroeni – Peștera – Padina ca stațiune de interes național, astăzi, 15 martie 2018 s-au concretizat. Guvernul a aprobat astăzi, atestarea unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional sau local şi modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr.852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Pe lista staţiunilor turistice de interes național se află și Zona Peștera-Padina.

Nu trebuie să omitem faptul că aceste demersuri au fost susținute cu tărie și de deputatul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan  dar și  de ceilalți deputați și senatori PSD Dâmbovița.

“Guvernul României a aprobat astăzi atestarea zonei montane Moroeni Padina-Peştera ca staţiune turistică de interes naţional. Proiectul a fost iniţiat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, senatorul Adrian Tutuianu .

Este un proiect asumat de PSD Dâmboviţa care, iată, astăzi, a prins contur! Staţiunea turistică Moroeni Padina-Peştera a trecut în sfârşit granita de la vis la realitate.

În martie 2017, adresam ministrului de resort o interpelare pe această temă, explicându-i motivele pentru care zona montană dâmboviţeană merită statutul de staţiune turistică de interes naţional. Mă bucur că eforturile noastre concentrate, parlamentari şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, se finalizează cu o Hotărâre de Guvern care va schimba total perimetrul montan dâmboviţean.

Se vor dezvolta aici aproximativ 5.000 de locuri de odihnă şi cazare în hoteluri şi pensiuni, vor fi create peste 2.000 de locuri de muncă şi vor fi amenajate pârtii de schi şi trasee de schi fond.”, a punctat deputatul Corneliu  Ștefan

Deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia a ținut să mulțumească Guvernului și tuturor colegilor care au contribuit la acest proiect:

Impactul economic, social și cultural asupra acestei zone va fi unul pozitiv! Vor crește șansele de atragere de finanțări din fonduri europene, se vor crea noi locuri de muncă și vor fi mai multe facilități pentru turiști. Promovarea acestei zone va putea fi făcută atât la nivel național, cât și european. 

Este un proiect care a fost asumat și promovat de fostul președinte al Consiliului Județean, domnul Adrian Țuțuianu și care, astăzi, a devenit realitate.

Guvernul a aprobat astăzi, atestarea unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional sau local şi modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr.852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Pe lista staţiunilor turistice de interes național se află și Zona Peștera-Padina.

 Iată ce înseamnă se crezi într-un proiect și să sprijini comunitatea locală. Aleșii locali, dar și parlamentarii PSD vor sprijini proiectele de investiții concrete pentru a dezvolta zona Moroeni-Padina-Peștera din punct de vedere turistic. 

Se vor construi pârtii de schi, piscine, instalaţii de transport pe cablu etc. Vor fi reabilitate şi modernizate drumurile care duc spre stațiune.

Felicitări Guvernului și tuturor colegilor care au contribuit la acest proiect!”, a declarat deputatul  Claudia Gilia

Dezvoltarea zonei Moroeni – Peștera – Padina a fost, este și va rămâne una dintre preocupările de bază ale conducerii Consiliului Județean Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.