Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primăria Voinești a semnat contractul de finanțare pentru Centrul de Zi pentru Persoanele Vârstnice în satul Manga

Autor:

Data: 14 martie 2018, 14:01

  •  
  •  
  •  
  •  

Sala de Ședințe  a Primăriei Voinești a fost gazda semnării, în cadru festiv, de către   primarul Dănuț Gabriel Sandu și   directorul ADR Sud Muntenia , a contractului  de finanțare  pentru proiectul intitulat “Înfiinţare Centru de zi pentru persoane vârstnice în comuna Voineşti, satul Manga”.

Investiţia  urmează a se realiza cu finanţare  prin POR 2014-2020,  Axa 8.3.-Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale. Centru se va realiza  la fosta Şcoală din satul Manga.Beneficiarii acestui proiect vor fi persoanele vârstnice  iar în cadrul Centrului se vor oferi servicii de recuperare şi recreere, consiliere psihologică, bibliotecă, internet, jocuri de socializare, vor fi montate  și aparate fitness  în curtea exterioară. Valoarea proiectului este 1.597.397,88 lei din care valoarea eligibilă este de 1537.582,32 lei. Contribuția Primăriei Voinești  este de 30.751,65 lei. Cheltuielile neeligibile sunt în valoare de 59.815,35 lei . Perioada de implementare este de 35 luni , adică, martie  2018- februarie 2021.

 Primarul  comunei Voinești Gabriel Danuț Sandu  a ținut să sublinieze faptul  că prin acest proiect  a salvat  de la distrugere, prin neutilizare, clădirea fostei şcoli din satul Manga, amenajând o locaţie în care persoanele vârstnice să beneficieze de servicii de recuperare şi recreere, consiliere psihologică, bibliotecă, internet, jocuri de socializare.

Administrația  de la Voinești condusă de primarul Gabriel Dănuț Sandu și viceprimarul  Constantin Popa, are o experiență mare în implementarea proiectelor cu finanțare europeană.  Pentru admnistraţia locală din comuna dâmboviţeană  Voineşti, atragerea fondurilor europene pentru realizarea unor investiţii ce contribuie substanţial la dezvoltarea localităţii râmâne o prioritate şi în exerciţiul bugetar 2014-2020.  În ultimii  trei ani, în comuna Voineşti s-au realizat mai multe proiecte  europene  care au avut un impact important  în comunitate. Nu mai puţin de cinci proiecte europene cu o valoare de peste 4 milioane de euro au fost implementate şi finalizate cu succes de admnistraţia comunei Voineşti .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.