Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Monica Ilie: Învățământul este un proiect prioritar al guvernării PSD!

Autor:

Data: 13 martie 2018, 12:54

  •  
  •  
  •  

“Învățământul este un proiect prioritar al guvernării PSD!
Educația reprezintă, cu adevărat, o prioritate în guvernarea PSD, de aceea știrile care s-au vehiculat cu privire la boicotarea simulării examenului de Evaluare Națională, inclusiv la nivelul județului Dâmbovița, sunt cu atât mai surprinzătoare. Din fericire, în toate școlile din județ, simularea a decurs în condiții normale și, chiar dacă au existat cazuri izolate de cadre didactice care au refuzat să participe, s-au găsit soluții astfel încât elevii să nu aibă de suferit.
Într-adevăr, problemele în sistemul educațional sunt numeroase și nu durează de ieri, de azi. Cert este că se fac eforturi susținute, atât din partea guvernului, cât și din partea administrației locale, astfel încât personalul din școli și elevii să beneficieze de cele mai bune condiții și de recunoașterea muncii depuse. Dovadă este faptul că salariile dascălilor au crescut în trei rânduri – cu 15% în 2017, cu 4,3% în ian 2018 și cu 20% în martie 2018. De asemenea, bugetul educației, în 2018, înregistrează o creștere de 16% față de 2017.
O altă măsură adoptată deja de Senatul României, în calitate de Cameră decizională, este propunerea legislativă pentru modificarea articolului 84, alineatele (1) și (4) din Legea educației naționale numărul 1/2011, care presupune două modificări:
1. Elevii din învățământul preuniversitar beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul intern auto, feroviar și naval, pe tot parcursul anului calendaristic.
2. Elevii beneficiază de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film și alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice.
Este vorba, pe de o parte de tarife reduse la transport și pe de alta parte de facilitarea accesului elevilor la activitățile culturale și sportive, ceea ce are o influență majoră asupra formării lor” , a declarat Monica Ilie

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.