Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

CJ Dâmbovița nu dărâmă Muzeul Comunismului  pentru  construirea unui mall

Autor:

Data: 8 martie 2018, 12:50

  •  
  •  
  •  

În  ultima lună, construirea mall-ului  de la Târgoviște  a devenit  un subiect  controversat în presă  . Se scrie prin presă  că  Unitatea  Militară de la Gara Târgoviște în care soții Ceaușescu au fost executați în decembrie 1989, va fi transformată într-un complex comercial de 70.000 de metri pătrați,  lucru care nu este adevărat. Consiliul Județean Dâmbovița  a remis un comunicat de presă în cadrul căruia lămurește negru pe alb  cum stau cu adevărat lucrurile :

Având în vedere informaţiile apărute în ultimele zile, în spaţiul public, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa face următoarele precizări:

Expoziţia permanentă „Metamorfozele unui loc al memoriei” a fost deschisă de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în clădirea care a adăpostit Şcoala de Cavalerie şi unde soţii Ceauşescu şi-au petrecut ultimele zile din viaţă, acolo desfăşurându-se inclusiv procesul şi execuţia acestora. Decizia a fost motivată de interesul crescut al publicului, mai ales al celui de peste graniţe, pentru această locaţie, dezafectată la acel moment. De la inaugurarea obiectivului, în septembrie 2013 şi până în prezent, peste 17.000 de vizitatori au trecut pragul muzeului, acesta fiind considerat de către turiştii străini un punct de atracţie important, alături de Casa Poporului şi de casa natală a lui Nicolae Ceauşescu de la Scorniceşti.  

Mall-ul, care urmează a fi construit pe terenul fostei unităţi militare de la gară, va fi situat la o distanţă de aproximativ 1 km de Muzeul Comunismului şi nu va afecta în niciun fel activitatea obiectivului cultural. Mai mult decât atât, drumul judeţean cu patru benzi, care va fi construit pe o lungime de 1,2 km şi care va lega Gara Târgovişte de Şoseaua de Centură (în dreptul străzii Petru Cercel), va facilita accesul turiştilor în zona muzeului.

Intenţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu este aceea de a distruge ceva, ci dimpotrivă, de a oferi o utilitate unui teren de peste 26 de hectare, care, în ultimii 28 de ani, nu a avut nicio destinaţie. Ideea construirii unui mall şi a stadionului în acea zonă răspunde dorinţelor cetăţenilor şi urmăreşte crearea de locuri de muncă şi de oportunităţi variate de petrecere a timpului liber, fără ca dâmboviţenii să mai fie nevoiţi să meargă în oraşele apropiate pentru astfel de facilităţi.

Facem precizarea că, pe terenul ce a aparţinut unităţii militare de la Gara Târgovişte, autorităţile au în derulare şi alte obiective de investiţii precum: locuinţe ANL, noul sediu al Registrului Auto Român Dâmboviţa şi un parc public.”, se arată în comunicatul  CJ Dâmbovița

Referitor la licitația publică lansată de Consiliul Județean Dâmbovița în vederea constituirii dreptului de superficie asupra unui teren situat în municipiul Târgoviște, bulevardul Regele Carol I, nr. 51, pe 7 noiembrie 2017, a fost încheiată procedura specifică de constituire a dreptului de superficie.

 Terenul în cauză, din zona fostei unități militare de la Gara Târgoviște, este destinat construirii unui centru comercial (mall).

 Comisia de evaluare a declarat câștigătoare oferta P.K. GRIZZLY S.R.L. cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei, suma adjudecată fiind mai mare cu aproximativ 26% față de prețul de pornire al licitației, în valoare de 355.200 lei.

Consiliul Județean Dâmbovița a găzduit pe 17 noiembrie 2017, evenimentul de semnare a contractului în vederea constituirii dreptului de superficie asupra terenului situat în municipiul Târgoviște, bulevardul Regele Carol I, nr. 51, destinat construirii unui centru comercial (mall).

Urmare a  licitației publice lansată de Consiliul Județean Dâmbovița în vederea constituirii dreptului de superficie, comisia de evaluare a declarat câștigătoare oferta P.K. GRIZZLY SRL, cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei, suma adjudecată fiind mai mare cu aproximativ 26% față de prețul de pornire al licitației, de 355.200 lei.

Documentul a fost parafat de  fostul președinte al  Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și reprezentanții grupului Prime Kapital, respectiv Mihai Vasilescu și Martin Slabbert.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.