Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Administrația târgovișteană intervine într-o zonă uitată de lume!

Autor:

Data: 7 martie 2018, 10:14

  •  
  •  
  •  

Administrația târgovișteană intervine într-o zonă uitată de lume!

Potrivit administrației târgoviștene, microraionul 9 din Târgoviște intră într-un amplu program de reabilitare. La acest moment s-au dezafectat peste 100 de garaje. Se va realiza o parcare ultramodernă cu o capacitate de peste 150 de locuri de parcare. Totodată se va amenaja o altă parcare pe strada Radu Gioglovan. Se vor realiza și locuri de joacă , se va reabilita iluminatul public, se vor face ample lucrări la rețeaua de canalizare:
Microraionul 9 din Târgoviște intră într-un amplu program de reabilitare. Suntem într-o zonă în care nu au fost făcute investitii de foarte mult timp, într-o zonă care era sufocată de garaje. Peste 100 de garaje au fost dezafectate până acum aici.
Aș vrea să menționez faptul că lucrările ce urmează a fi efectuate vizează o suprafață de aproximativ 9000 de metri pătrați, lucrări în principal derulate de către Municipal Construct.
Eu cred că în urma lucrărilor de reabilitare se vor obține undeva la 150, 160 de locuri de parcare, ținând cont și de ultima parcare care urmează să fie amenajată, cea din capătul străzii Radu Gioglovan.
Legat de microraionul IX vreau să spun că administrația târgovișteană, iată, intervine puternic într-un cartier care până acum a fost mai puțin băgat în seamă. Și când spun acest lucru nu mă refer numai la aceste lucrări de reabilitare a acestor parcări și a drumului, a străzii, și mă refer la faptul că pe fonduri europene și pe Programul Națiobal de Dezvoltare Locală vor fi reabilitate, modrnizate și dotate toate cele trei unități de învățământ din microraionul IX, mă refer la Creșa Nr.8, la Grădinița Nr.8 și la Școala Nr.8 „Mihai Viteazul”. Pentru aceasta din urmă asteptăm răspuns de la Ministerul Dezvoltării, fiind alături de Școala „Matei Basarab”, primele, de fapt singurele proiecte din Regiunea Sud Muntenia depuse pe Axa 10. Din acest punct de vedere noi credem că avem șanse ca ambele proiecte să fie finanțate, proiecte în valoare de peste 10 milioane de euro.
Concret, în această zonă în care au fost dărâmate garajele, se va reface întreaga zonă și parcarea, se va reabilita strada, se vor face gaigăre, deci va fi făcută canalizarea pluvială pentru că nu prea este în zona aceasta. De asemenea va fi reabilitat iluminatul public, va fi refăcut spațiul verde… Probabil vom amenaja și locul de joacă, încă nu avem un deviz pe aceste lucrări, în funcție de posibilitățile pe care le avem vom reamenaja și locul de joacă astfel încât întreaga zonă va fi transformată radical. Aș vrea să transmit și o apreciere pentru oamenii din această zonă, care au înțeles foarte repede să dezafecteze garajele. Măcar aici, spre deosebire de alte zone nu am găsit buncăre sub garaje, aici a fost cât de cât mai lejer.
Deja această zonă este schimbată, în urmă cu o lună de zile în spatele acestor garaje era un focar de infecție, de la aceste blocuri. La acest moment nu cred că își mai permite nimeni să arunce pentru că se vede și vor fi luate și măsuri de sancționare împotriva acestora.
Trebuie să respectăm domeniul public, trebuie să ne respectăm pe noi si pe semenii noștri.
Această centrală din microraionul IX, din câte știu, urmează să fie dată în administrarea Direcției de Salubritate pentru a-și creea în această zonă un punct de intervenție, un punct de lucru, astfel încât să se intervină foarte foarte repede.”, a declarat primarul Cristian Stan.
Edilul Cristian Stan a vorbit și despre unitățile școlare care vor fi reabilitate și modernizate conform cerințelor europene .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.