Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Anul 2018 va fi unul al investițiilor: Centru Cultural Răzvad, împlinirea unui vis măreț

Autor:

Data: 6 martie 2018, 14:06

  •  
  •  
  •  
  •  

Comuna dâmbovițeană  Răzvad  dă semne clare că sunt foarte puţini paşi de urmat până la ieşirea dintr-o nemeritată rămânere în urmă în ceea ce priveşte dezvoltarea. Gospodărirea eficientă a comunei este principalul obiectiv al  administrației condusă de primarul Emanuel  Spătaru și viceprimarul Ionela Șerban.

 Prioritățile sunt gospodărirea eficientă a localităţii, folosirea judicioasă a bugetului, bunăstarea cetăţenilor, prin dezvoltarea infrastructurii, atragerea de fonduri europene nerambursabile , în vederea realizării obiectivelor prevăzute în „Strategia de Dezvoltare Locală”, atragerea de investitori, modernizarea drumurilor, eficientizarea serviciilor Primăriei.

În anul 2018, imediat ce primăvara se va instala, foarte multe proiecte  sunt gata de demarare. Astfel, pe   bani din bugetul local se  vor continua asfaltările începute în octombrie 2017, modernizarea iluminatului public în satele Gorgota și  Răzvad.

De asemenea, prin PNDL 2 vor începe trei proiecte foarte importante. Proiectul de canalizare privind Valea Voievozilor dar şi o extindere în satul Răzvad. Este un proiect în valoare de 15.000.000 de lei şi prevede realizarea a 17 km de reţea de canalizare, adică un număr de beneficiari de 800 de gospodării. Un alt proiect vizează reabilitarea şi modernizarea Şcolii Valea Voievozilor, cu o valoare de 1,6 milioane lei. Proiectul de extindere a reţelei de apă în Gorgota este un alt proiect pe PNDL2, în valoare de 4 milioane de lei.

 Alte două proiecte prin GAL vor fi implementate în comuna Răzvad . Este vorba de un pod în satul Gorgota și extinderea și modernizarea Centrului de zi pentru copii. Și Scoala  Răzvad va fi reabilitată și modernizată cu bani prin POR 2014-2020/

“Avem un buget echilibra, însă  un  buget care nu poate acoperi toate necesitățile pe care le are comuna  Răzvad. Am căutat să prioritizăm   anumite aspecte, motiv pentru care anul acesta , odată cu sosirea primăverii vom începe lucrările în comuna Răzvad.

Vom începe asfaltarea a șase străzi, un proiect în derulare încă din luna octombrie a anului 2017. Procedura de licitație este aproape  finalizată  și trebuie să menționez că această investiție se face din bugetul local, cu o valoare de 11 miliarde lei vechi. Avem asigurată finanțarea pentru proiectele  pe PNDL 2. Proiectul de canalizare privind Valea Voievozilor şi o extindere în satul Răzvad. Un alt proiect vizează reabilitarea şi modernizarea Şcolii Valea Voievozilor și al treilea proiect vizează extinderea reţelei de apă în Gorgota.  Mai avem două proiecte pe GAL: un pod  în satul Gorgota  și Centrul de zi pentru copii cu noi modernizări.  Un proiect  important din bugetul local  este și modernizarea iluminatului . Vom continua lucrările în satele Gorgota și Răzvad. Anul trecut am reușit în satul  Valea Voievozilor. „a declarat primarul Emanuel Spătaru .

 Comuna Răzvad va avea un Centru Cultural ultramodern

Edilul promite şi investiţii în ceea ce priveşte cultura. Comuna Răzvad va avea un Centru Cultural ultramodern.  Investiția se va realiza  prin Compania Naţională de Investiţii. Zilele trecute , autoritățile răzvădene au reușit să  cumpere terenul necesar  pentru construcția   Centrului.

Un lucru foarte important. Comuna Răzvad are un teren unde poate construi un Centru Cultural   ultramodern… Încă de anul trecut  am vrut să depunem acest proiect la CNI, însă lipsa terenului  ne-a împiedicat. Am purtat mai multe discuții și în final am reușit să cumpărăm un teren de la OMV Petrom.  Este vorba despre un teren in suprafață de 5500 mp pe care OMV Petrom a vrut să ni-l  dea ca și sponsorzare însă ne limita drepturile  în ceea ce priveste proiectul  cu finanțare prin CNI.Concret dacă terenul îl primeam prin  sponsorizare nu-l puteam trece  în domeniul public.  Am purtat discuții și am reușit să-l cumpărăm pentru a fi liberi de orice sarcină și să-l putem folosi pentru ceea ce ne este necesar. Am reușit să cumpărăm terenul de la OMV Petrom cu un preț sim,bolic adică 1 euro pe mp , suprafața fiind de 5500mp pentru care am achitat suma de 5500 de euro. Au fost perfectate actele zilele trecute și urmează să ne vină extrasul de carte funciară . După aceea vom merge cu proiectul la CNI pentru realizarea unui Centru Cultural. Terenul se află în zona fostului Parc 2 61.”, a mai spus primarul Emanuel Spătaru.

Construirea Centrului Cultural din  Răzvad reprezintă o investiție menită să readucă în atenția comunității elementele culturii tradiționale și nu numai. Astfel se creează spațiul necesar pentru conservarea și transmiterea valorilor morale și artistice ale comunității precum și patrimoniul cultural local și național.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.