Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Autoritățile dâmbovițene  sunt în dispozitiv, pregătite să intervină  în contextul atenționărilor COD GALBEN de  ninsori și viscol și COD PORTOCALIU  de ger

Autor:

Data: 25 februarie 2018, 12:35

  •  
  •  
  •  

Gerul năprasnic și  ninsorile abundente  au pus stăpânire pe județul Dâmbovița. Potrivit ultimelor informații, județul Dâmbovița intră sub COD GALBEN de  ninsori însemnate cantitativ și viscol începând cu data  de 26.02.2018, ora 04.00  și până  pe data de 27.02.2018, ora 20:00. Totodată meteorologiii au emis și un COD PORTOCALIU  de ger ce intră în vigoare pe 26 februarie, ora 3.00, şi va dura până pe 1 martie, ora 10.00, temperaturile vor fi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua. În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Duminică, 25.02.2018, la sediul Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița s-a întrunit în ședință extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrațía Națíonală  de Meteorologie (ANM) pentru  perioada următoare, fiind dispuse următoarele măsuri:

  1. Administratorii de drumuri vor asigura stocurile de material antiderapant pentru evitarea depunerilor de polei și zăpadă, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții optime.
  2. Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița va întreprinde demersurile necesare pentru verificarea  participanților la trafic, în special a autovehiculelor de mare tonaj, cu privire la echiparea corespunzătoare a acestora pentru condiții de iarnă.
  3. Autoritățile administrației publice vor întreprinde demersurile necesare pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de cazare,hrană și încălzire pentru persoanele neajutorate și a celor fără adăpost.
  4. Autoritățile publice locale din zonele în care se va impune închiderea unor drumuri publice datorită condițiilor meteo nefavorabile, vor atenționa populația pentru a se evita deplsările în aceste zone. În cazul în care vor exista situații în care vor fi identificate persoane blocate pe drumurile publice, se va acționa cu maximă celeritate pentru deblocarea și punerea acestora la adăpost în cel mai scurt timp.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.