Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Cms.șef Danil  Zepiși, inspectorul șef  al IPJ Dâmbovița, salută introducerea Ordinului de protecţie provizoriu 

Autor:

Data: 23 februarie 2018, 14:41

  •  
  •  
  •  
  •  

Centrul  de Analiză și Prevenire a Criminalității a fost gazda unei conferințe de presă susținută de  cms.șef Danil  Zepiși, inspectorul șef  al IPJ Dâmbovița.   Șeful Poliției Dâmbovița  a prezentat programele de prevenire a criminalității elaborate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, pentru prioritățile naționale și locale în anul 2018. Prevenirea violenței în familie  reprezintă o prioritate națională.

Având în vedere impactul pe care aceste tipuri de infracţiuni îl au asupra sentimentului de siguranţă în rândul populaţiei, prevenirea infracţiunilor intrafamiliale a fost identificată ca prioritate naţională de intervenţie preventivă în anul 2018. IPJ Dâmbovița  și-a propus în anul 2018  o serie de obiective și activități privind  prevenirea violenței în familie: realizarea  unor  analize de caz referitoare la anumite tipuri de infracţiuni comise în familie (omor, tentativă de omor, loviri sau alte violenţe, vătămare corporală, lipsire de libertate în mod ilegal, viol asupra unui membru al familiei), monitorizarea zilnică a evenimentelor, în vederea adoptării unor intervenţii optime, în situaţia unor stări conflictuale ce riscă să degenereze, întâlniri cu grupuri vulnerabile  ( personalul feminin din cadrul unor  societăţi comerciale, elevi , studenţi  etc.), în vederea informării cu privire la drepturile victimelor, instituţiile care le pot acorda ajutor, măsuri de prevenire a victimizării.

Cms.șef Danil  Zepiși, inspectorul șef  al IPJ Dâmbovița a spus că introducerea Ordinului de protecţie provizoriu (OPP) în prevederile Legii nr. 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie reprezintă un pas uriaş în scopul diminuării fenomenului îngrijorător al violenţei domestice, şi, totodată, o formă  rapidă și concretă de protejare a victimelor: “Este o măsură foarte  bună pentru că se intervine de îndată. Se iau măsuri imediate  de către polițiști după care acestea sunt validate de către propcuror. Orice măsură  care duce la stoparea  violenței și la stoparea  infracțiunilor  este binevenită. În ședința de ieri a Guvernului, la propunerea doamnei ministru  s-au inițiat niște măsuri de modificare  a legislației în domeniul ordinii publice . În toate demersurile noastre ne dorim să avem un comportament corect”, a afirmat  cms.șef Danil  Zepiși, inspectorul șef  al IPJ Dâmbovița

Au mai participat la conferință:  cms șef Nina Neacșu, șeful  Centrul  de Analiză și Prevenire a Criminalității , ag. șef principal Vicor Bucuroiu, polițist de  prevenire, ag.principal Raluca  Florescu,polițist de prevenire și nu în ultimul  rând  ins.  principal Alexandra Ciurea și agent principal Adelina Torcică, purtătorii de cuvânt ai IPJ Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.