Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Vicepreședintele CJ, Luciana Cristea: Sărbătoarea de Dragobete este un prilej de a readuce în atenție tradiția românească

Autor:

Data: 23 februarie 2018, 13:53

  •  
  •  
  •  

Astăzi, 23 februarie 2018, cu ocazia Zilei de Dragobete, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, s-a desfășurat evenimentul „De ce iubim Dragobetele?”. Programul organizat cu această ocazie a cuprins alocuțiuni din partea mai multor invitați și o suită de manifestări artistice: un moment muzical pentru pian, un concurs cu premii „Arată-i BIBLIOTECII dragostea ta!”, un proiect al elevilor Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” Târgovişte – „Drag de portul românesc”, precum și o expoziție de lucrări cu inspirație folclorică.

Consiliul Județean Dâmbovița a fost reprezentat de vicepreședintele Luciana Cristea. În cuvântul său, Luciana Cristea a spus: „Bună ziua tuturor celor prezenți astăzi, aici, la evenimentul organizat de Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu”, dedicat protectorului dragostei și bunei dispoziții – mesagerul dragostei în tradiția românească – Dragobetele. Vă rog să-mi permiteți ca, în deschiderea scurtei mele intervenții, să le mulțumesc organizatorilor pentru invitație și să îi felicit pentru evenimentul pregătit în această după-amiază.

Sărbătoarea de Dragobete este un prilej de a readuce în atenție tradiția românească, sărbătoarea națională a iubirii, care nu înseamnă doar mici cadouri, ci înseamnă o zi specială, dedicată în întregime dragostei.

Într-o perioadă în care grijile cotidiene ne îndepărtează frecvent de latura spirituală a vieții, dragostea rămâne un reper important pentru fiecare dintre noi. Un reper care ne conectează la aspectele esențiale ale vieții și ne menține în atenție prioritățile personale, de care nu trebuie să ne îndepărtăm. Dacă, în ultimii ani, am fost asaltați de o pleiadă de manifestări comerciale ale iubirii, cu ocazia împrumutatului „Sfânt Valentin”, mă bucur să văd că instituțiile de cultură locale nu au uitat de atât de frumoasa sărbătoare tradițională a iubirii la români, Dragobetele. Un zeu al tinereții, al veseliei și al iubirii, care vestește venirea primăverii și simbolizează dragostea autentică.

Vă invit să sărbătoriți Dragobetele așa cum se cuvine, iar așa cum spune și credința populară românească, cei care participă la Dragobete vor fi feriți și protejați de boli tot anul.

Fie ca împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile să vă însoțească, iar primăvara să vă inunde sufletul cu bucurie! Primiți, din partea mea, cele mai calde urări de bine!

La acest eveniment, au mai participat: Oana Vlăducă, deputat în Parlamentul României, Agnes Erich, directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, elevi și profesori.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.