Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie: Ordinul de protecţie provizoriu, un instrument util pentru apărarea victimelor violenţei domestice

Autor:

Data: 19 februarie 2018, 12:00

  •  
  •  
  •  

Viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie a vorbit  despre importanța majoră  pe care o are ordinul de protecţie provizoriu (OPP), un instrument util pentru apărarea victimelor violenţei domestice.

 Mai mult, viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie  a ținut să puncteze câteva aspecte foarte importante:“Ordinul de protecție provizoriu este un instrument complementar Ordinului de protecție, care se emite de către polițist, de îndată, cu caracter executoriu, fără termen și fără somație, având valabilitate de 5 zile, cu posibilitate de prelungire până la emiterea Ordinului de protecție. Dacă riscul pentru victimă este crescut, polițistul poate emite Ordinul de protecție provizoriu, și să ia față de agresor următoarele măsuri: evacuarea din domiciliu cu interdicția de a reveni pe toată durata valabilității ordinului, stabilirea unei distanțe minime de apropiere de victimă (de domiciliu, de locul de muncă, de școală), confiscarea cheilor, a armelor.

 La nivelul municipiului Târgoviște, prin Direcția de Asistență Socială Târgoviște există un  Centru  unde  autoritățile târgoviștene vin în sprijinul victimelor violenţei domestice, în special femei și copii. În anul 2017, potrivit statisticilor prezentate de viceprimarul Monica Ilie , au beneficat  de serviciile Centrului, 40 de persoane.

 Mai mult, viceprimarul Monica Ilie a anunțat  că în cel mai scurt timp la nivelul municipiului Târgoviște se demarează o amplă campanide de prevenire a violenţei domestic.  Campania este derulată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Dâmbovița și vizează mai multe activități desfățurate în școli și licee târgoviștene în perioada  următoare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.