Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Elevii și profesorii români din Ucraina pot beneficia de  burse și stagii de specializare din partea Guvernului României

Autor:

Data: 19 februarie 2018, 12:03

  •  
  •  
  •  

Guvernul României îi va ajuta pe elevii și profesorii români din Ucraina oferindu-le burse și stagii de specializare. Deputatul Claudia Gilia, membru în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, este unul dintre aleșii țării care militează pentru drepturile  românilor plecați din țară.  Parlamentarul Claudia Gilia a spus că această decizie a Guvernului are scopul de a promova și proteja dreptului cetăţenilor ucraineni de etnie română de a studia în limba maternă. Elevii de etnie română din Ucraina vor beneficia de burse de studiu, iar profesorii lor vor putea urma stagii de specializare în universităţi din România : “ Într-o primă etapă,  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va acorda 1.000 de burse, în cuantum lunar de 200 de lei, pentru elevii etnici români cu domiciliul stabil în Ucraina. Doar elevii cu rezultate deosebite și care studiază în şcolile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă vor fi eligibili. Tot MRP, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, va acorda și stagii de specializare în România pentru 300 de cadre didactice din şcolile româneşti din Ucraina, în scopul dezvoltării şi perfecţionării competenţelor de predare a limbii române sau în limba română. 

Stagiile de specializare sunt organizate de Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi.”, a declarat deputatul Claudia Gilia.

 Deputatul  Claudia Gilia a ținut să mai puncteze faptul că își dorește foarte mult ca  proiectele de înfrățire și  dar și cele ce au vizat investiții  între  România și Republica Moldova,să fie  extinse și în Ucraina.  Mai mult, deputatul Claudia Gilia a amintit din nou, de strânsa colaborare dintre județul Dâmbovița și Raionele din Republica Moldova.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.