Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. PNL DÂMBOVIȚA ARE MARI SEMNE DE ÎNTREBARE PRIVIND CENTURA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE

Autor:

Data: 16 februarie 2018, 20:54

  •  
  •  
  •  

Proiectul privind modernizarea Centurii municipiului Târgoviște,   de ani buni, crează numai probleme administrației orașului. Zilele trecute, Primăria Târgoviște se pare că a primit o veste cumplită  de la Curtea de Apel Ploiești  și anume că a pierdut procesul cu Firma CAST , primul câștigător al contractului de lucrări pentru realizarea Centurii ocolitoare a municipiului Târgoviște. Mai clar, și pe înțelesul tuturor, Primăria Târgoviște  este bună de plată , CAST a obținut în instanță 10 milioane de lei de pe urma rezilierii acestui contract.

La ultima conferință de presă a PNL Dâmbovița, președintele Marius Caravețeanu  a cerut  public lămuriri actualei administrații a municipiului Târgoviște despre  procesul pierdut cu CAST. Mai clar, liderul liberal a ținut să sublinieze că  cineva trebuie să răspundă pentru   această situație. Mai mult, președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu  a spus că administrația de la Târgoviște trebuie să dea dovadă de chibzuință pentru că este posibil să se ajungă în aceiași situație și cu societatea de transport public de la nivelul municipiului Târgoviște.

Astăzi, Primăria Târgoviște trebuie să plătească din banii târgoviștenilor  suma de 3.000.000 lei aiurea. Bineînțeles adăugăm aici  și  cei 6.000.000 de lei care am putea spune că sunt  lucrări efectuate, recunoscute și  neplătite. Constructorul  și-a făcut datoria  pentru aceste sume …

Am câteva întrebări pentru domnul primar  Cristian Stan.

  1. De ce s-a ajuns la acest litigiu în urma căruia primăria trebuie să plătească aiurea 3.000.000 lei  la care probabil se  adaugă și onorariul avocaților, cheltuieli de judecată?

 Există un dosar separat în acest sens .

  1. Cine și de ce s-a opus plății  acestor  lucrări?
  2. Cine va suporta acestă sumă de 3.000.000 lei?
  3. Care este valoarea contractului cu societatea de avocatură  care a reprezentat în instanță Primăria Târgoviște?
  4. Aș reveni aupra unei dispute mai vechi avută . Și l-aș întreba pe domnul primar dacă conștientizează că același lucru s-ar putea întâmpla și cu societatea de transport  pe care vrea să o înlăture  din a presta servicii pentru târgovișteni…

 Pe domnul primar  ;i colaboratorii dumnealui, îi îndemn la chibzuință …”  a afirmat președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu.

Președintele  PNL Dâmbovița,Marius Caravețeanu a făcut un apel la conducerea municipiului Târgoviște , să facă tot posibilul să finalizeze acest proiect  . Ba mai mult, liderul liberal a adus în conferința de presă și niște utilaje  în miniatură pe care le-a făcut cadou public  administrației târgoviștene.

 Firma CAST a câștigat contractul de lucrări pentru  Centura Târgoviștei  în  anul 2010,  însă a fost  reziliat în 2012 , cu acordul ambelor  părți, la vremea respectivă gradul  de realizare  fiind de 27%.  În  anul  2013, Primăria Târgoviște  a mers în instanță pentru  a cere daune daune de interese, datorate de către CAST faţă de UAT Târgovişte, în valoare de 7 milioane de lei. După 3 ani de judecată , Tribunalul Dâmbovița a decis că primăria Târgoviște este bună de plată deși era reclamant. CAST a formulat o cerere recurentă prin care a cerut  pretenții materiale de la primăria Târgoviște  iar instanța a decis în favoarea CAST:  „Respinge cererea de chemare în judecată (n.r. formulată de Primăria Târgoviște). Admite în parte cererea reconvenţională şi obligă pe reclamantă către acest pârât la plata sumei de 6.083.043 lei cu titlu de contravaloare lucrări efectuate şi neachitate şi a penalităţilor de 0,1% pe zi de întârziere, de la data scadenţei sumelor şi până la plata efectivă; la plata sumei de 2.705.244 lei (inclusiv TVA) cu titlu de profit nerealizat şi să restituie suma reprezentând garanţia de bună execuţie. Respinge celelalte capete de cerere reconvenţională. Ia act că s-au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Hotarâre  934/2016  26.10.2016”. Anul trecut, în luna martie 2017,  Primăria Târgoviște a formulat apel respins ca inadmisibil,  ulterior, în noiembrie 2017,  făcând recurs  la Curtea de Apel Ploiești care l-a respins ca fiind nefondat. Decizia este definitivă.

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.