Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Centura municipiului Târgoviște are o nouă  șansă să intre la finanțare pe POR 2014-2020

Autor:

Data: 16 februarie 2018, 12:39

  •  
  •  
  •  

Proiectul ce vizează Centura municipiului Târgoviște, este un proiect vital, de importanță strategică atât pentru municipiul Târgoviște dar și   pentru județul Dâmbovița dar care  de ani buni nu  se mai mai finalizează.  Administrația condusă de edilul Cristian Stan   a făcut și face  tot ce se poate  ca până la urmă acest  proiect să fie implementat. Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgoviştei, proiect început cu fonduri europene a cărui execuţie a fost întreruptă de mai multe ori, au fost reluate învara anului 2017, iar termenul de finalizare a acestora este decembrie 2018. Proiectul european de realizare a centurii a fost accesat în anul  2009, iar până în vara  anului 2017 s-au efectuat lucrări reprezentând 27% din totalul celor ce trebuie realizate.  Pentru a putea continua lucrările la  centură, pentru restul sumei necesare Primăria Târgovişte a accesat un credit.

Prin demersurile întreprinse  în ultima perioadă  de administrația municipiului Târgoviște, există șanse mari ca  Ministeru Dezvoltării  să ofere administrației dâmbovițene o nouă oportunitate de finanțare  europeană pentru Centura municipiului Târgoviște pe POR 2014-2020.

Șansa este să se modifice ghidul de finanțare pe AXA 6 și atunci pe POR 2014-2020, CJ  Dâmbovița  în asociere cu CLM Târgoviște  poate depune o nouă solicitare de finanțare  europeană pentru centură

Consiliul Local Târgoviște va aproba trecerea terenului aferent drumului de centură din domeniul public și administrarea municipiului Târgoviște in domeniul public si administrarea Consiliului Judetean Dâmbovița pentru a putea fi modernizat și reabilitat prin finanțare pe POR 2014-2020.

În condițiile în care se va modifica ghidul de finanțare și se pare că se va modifica, municipiul Târgoviște în parteneriat cu CJ Dâmbovița ar putea să devină eligibil  pentru ca centura să  fie finanțată  din fonduri europene pentru restul de executat. În orice caz este posibil ca finanțarea să ajungă undeva la 500 de miliarde pentru că ne va rambursa și ce am cheltuit noi până acum  de când am semnat  noul contrat.

Se va face Hotărâre de consiliu local  prin care drumul va intra în administrarea CJ, apoi, CLM Târgoviște în parteneriat cu CJ  va depune cererea de finanțare , proiectul se finanțează, se execută. Eu am deja pregătit  toate documentele, imediat  ce se modifică  ghidul eu dau drumul  la hotarâri…

Per total ca și progres pe contractele noi ne putem duce cu stadiul lucrărilor   la Centura  Târgoviștei undeva la 15-20%.   Lucrările vechi au fost undeva la 27 %…”, a declarat  primarul Cristian Stan.

Reprezentanții CJ Dâmbovița spun că susțin aceste demersuri: “Am avut o discuție scurtă cu primarul municipiului Târgoviște și  ne-a informat că sunt discuții la nivelul Ministerului pentru a putea fi  finanțată centura pe POR 2014-2020. Dacă se poate  acest lucru cu siguranță vom fi de acord , bineînțeles cu acordul plenului CJ pentru orice asociere. Suntem deschiși la orice colaborare în  vederea  atragerii fondurilor europene în județul Dâmbovița. ”, a afirmat vicepreședintele  CJ, Alin Manole

Și directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat ne-a confirmat faptul că există o mare preocupare din partea  Primăriei Târgoviște, ADR Sud Muntenia și de la Minister, să se găsească o soluție să încadreze din nou la finanțare europeană  proiectul privind Centura municipiului Târgoviște.

 “ Se fac demersuri, noi insistăm pe lângă Minister. Există o preocupare a Ministerului astfel încât să finanțăm proiecte începute  care din anumite motive la momentul de față nu mai au surse de finanțare. Unul din ele la care noi ne-am gândit și l-am propus Ministerului a fost cel   și cel privind Centura municipiului Târgoviște.

Apelul nu s-a deschis încă iar Ministerul cântărește dacă   acest timp de lucrări este eligibil pe POR 2014-2020. La momentul acesta Ministerul înclină că nu ar fi eligibil și  că o condiție ar fi transferul lui la CJ ca să poată fi depus pe AXA 6- drumuri. Așa spune Ministerul ca și o soluție.

Important    este că sunt preocupări și de la Primăria Târgoviște, și de la ADR Sud Muntenia și de la Minister, să găsim o soluție să-l încadrăm. Eu sper  că vom găsi o soluție și pentru acest proiect.”, a declarat dir. Liviu Mușat, ADR Sud Muntenia

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie (acolo unde va fi posibil), precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.