Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Carmen Holban vorbește despre  importanța ordinului de protecţie provizoriu care  salvează victimele violențelor domestice

Autor:

Data: 13 februarie 2018, 13:20

  •  
  •  
  •  
  •  

 Joi,  8 februarie  2018, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind combaterea violenţei în familie, prin care se introduce un ordin de protecţie provizoriu ce permite poliţistului să acţioneze imediat pentru protejarea victimei şi înlăturarea agresorului.

Acest ordin de protecţie provizoriu se emite de către poliţist, este un lucru foarte important, se emite de îndată, are caracter executoriu, nu are un termen anume, nu are somaţie, are valabilitate cinci zile, cu posibilitatea de prelungire până la emiterea ordinului de protecţie.

Se instituie în lege în mod clar că ordinul de protecţie provizoriu şi ordinul de protecţie vor fi monitorizate de poliţist, iar nerespectarea măsurilor dispuse prin cele două instrumente constituie infracţiune.

 Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban  a ținut  să  puncteye într-o declarație politică  că violenţa domestic este  o plagă socială care trebuie eradicată.  Maii mult deputatul  Carmen Holban  a subliniat  faptul că  la iniţiativa Guvernului Dăncilă, se va pune capăt acestui coşmar, acestei stări de fapt, care creează panică şi nesiguranţă în cadrul unor familii, al unor cupluri, în societate. De acum înainte, se va acţiona rapid:

Violenţa domestică a luat forme deosebit de grave în ultima perioadă de timp. Am văzut cu toţii pe canalele media o serie de tragedii provocate de acest tip de agresivitate, pe fondul geloziei, despărţirii, consumului de alcool şi al altor probleme.

Am văzut însă ceva şi mai grav! Instituţii ale statului care nu au avut posibilitatea să intervină în astfel de cazuri, care nu au putut preveni nenorocirile, chiar dacă, în multe dintre situaţii, existau plângeri şi numeroase semne că se pot consuma episoade tragice, chiar dacă instanţele de judecată au emis ordine de protecţie…

În ultimii 2 ani, aproape 300 de români şi-au pierdut viaţa, urmare violenţei în familie, şi au fost încălcate peste 1.700 de ordine de protecţie din cele 5.500 emise de instanţele de judecată!

La iniţiativa Guvernului Dăncilă, se va pune capăt acestui coşmar, acestei stări de fapt, care creează panică şi nesiguranţă în cadrul unor familii, al unor cupluri, în societate. De acum înainte, se va acţiona rapid.

Modificările aduse Legii privind combaterea violenţei domestice sunt extrem de importante. În viitor, se va putea interveni cu maximă rapiditate în cazurile de agresivitate în familie! Poliţistul a primit competenţe clare în acest domeniu, are dreptul şi obligaţia să acţioneze imediat pentru a proteja victima şi pentru a-l îndepărta pe agresor, chiar şi dintr-o locuinţă pe care o deţine în proprietate!

Astfel, vom preîntâmpina producerea unor drame, care au lăsat copii orfani, care au bulversat societatea şi au pus într-o lumină proastă autorităţile statului. Aşa ar fi trebuit să acţioneze România dintotdeauna!”, se precizează în declarația politică  a deputatului Carmen Holban

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.