Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Deputatul PSD, Corneliu  Ștefan: Legea prevenţiei, un act normativ asumat și promovat de Guvernul PSD

Autor:

Data: 8 februarie 2018, 20:56

  •  
  •  
  •  

Legea prevenţiei  a  fost publicată în Monitorul. Principala schimbare pe care o aduce legea prevenţiei este că firmele vor putea fi ”iertate” de autorităţi după prima greşeală, pentru o serie de fapte contravenţionale, incluse în lista publicată în Monitorul Oficial. Deputatul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan  a punctat câteva lucruri importante cu privire la această lege.

“…În momentul în care descoperă o neregulă la firme, de natură contravenţională, inspectorii de stat nu mai aplică sancțiunea contravențională la prima constatare a unei fapte. Regula se aplică o singură dată la trei ani pentru fiecare contravenție. Mecanismul de funcţionare a prevenirii este următorul:

  • inspectorul încheie un proces-verbal de constatare a neregulilor și anexează un plan de remediere, care cuprinde aspecte ce trebuie corectate, precum și termenul de conformare pentru fiecare faptă;
  • termenul de remediere este de 90 de zile calendaristice;
  • în termen de zece zile de la data expirării termenului de remediere, organul de control reia controlul;
  • în cazul în care se constată că nu au fost respectate obligațiile stabilite în planul de conformare, în termenul acordat, organul de control aplică sancțiunile prevăzute de actele normative.

Totodată, este important să precizăm că un contribuabil poatea beneficia de măsurile de prevenire o singură dată pentru fiecare faptă care constituie contravenție, într-un termen de trei ani.” a  punctat deputatul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.