Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CLM Târgoviște a votat ca impozitul pe clădirile și terenurile neîngrijite din Târgoviște să se majoreze cu 500%

Autor:

Data: 29 ianuarie 2018, 18:24

  •  
  •  
  •  

Consiliul Local Municipal Târgoviște  s-a reunit în ședință  ordinară , luni, 29.01.2018. Unul dintre proiecte de pe ordinea de zi a vizat  majorarea impozitului pe clădirile și terenurile  neîngrijite , cu 500%

Proprietarii de  clădiri  și terenuri   aflate  în stare avansată   de degradare , insalubre, abandonate și degradate  au fost notificați de  Primăria  Târgoviște urmând,  ca începând  cu data  01.01.2018 să fie supraimpozitați cu 500% dacă nu iau măsuri de reabilitare.

Mai trebuie știut că, înainte de a majora impozitul pe  clădire sau teren, Primăria Târgoviște  a parcurs niște etape conform legii, încă  din anul 2017 . După identificarea  clădirii/terenului, proprietarul  a fost somat după caz, să efectueze lucrările de întreţinere și îngrijire necesare şi să menţină în continuare clădirea/terenul în stare de întreţinere/ îngrijire.

Dacă pe parcursul anului 2017, proprietarul clădirii/terenului s-a conformat somaţiei, s-a încheiat un proces-verbal de conformitate și impozitul nu  a fost majorat.  La nivelul municipiului  Târgoviște  s-a constat că  unii proprietari nu au efectuat lucrările de întreţinere/îngrijire necesare, s-a încheiat o notă de constatare în care  a fost consemnată menţinerea clădirii/terenului în categoria celor considerate ca fiind neîngrijite.

În aceste  cazuri, la sesizarea compartimentului de specialitate, primarul  a propus spre adoptare în sedința  de luni, 29 ianuarie 2018,  consiliului local proiectul de hotărâre de majorare a impozitului pentru  clădirile și terenurile respective, cu până la maximum 500%. În unanimitate consilierii municipali au votat acest proiect.

Printre imobilele care sunt supuse noului impozit, se numară și clădirea fostului restaurant Brotăcei, fostul sediu al IPJ, clădirea deținută de Compania Națională Poșta Română pe strada Gării, terenul aferent fostei Case Dâmbovițene, dar și alte immobile și terenuri  aflate în stare de degradare și care reprezintă un pericol pentru cetățeni sau sunt adevarate focare de infecție.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.