Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CJ Dâmbovița a repartizat milioane de lei către primăriile din judeţ pentru echilibrarea bugetelor

Autor:

Data: 26 ianuarie 2018, 11:13

  •  
  •  
  •  

Consiliul Judeţean Dâmboviţa  s-a reunit în şedinţă ordinară în data de 25 ianuarie 2018. Pe ordinea de zi au fost mai multe  proiecte de hotărâre ce vizează  dezvoltarea județului Dâmbovița.  Sedința a început cu o întârziere  și asta pentru că aleșii județeni ai PSD au fost convocați  la o sedință rapidă de partid. Președintele CJ, Alexandru Oprea le-a transmis consilierilor PSD   că i s-ar fi părut  normal să fie și el invitat la ședinta de la partid pentru că este ales al PSD.

Unul dintre proiectele foarte importante a fost cel care  a vizat repartizarea sumelor alocate din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor pe anul 2018, estimări în perioada 2019-2021 și estimări 2019-2021 pentru sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrare. Proiectul a fost votat  însă liberalii s-au abținut. Sumele repartizate se vor utiliza pentru: achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor;  asigurarea bugetului mimim de funcţionare; susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală; plata cotizației/contribuției datorată de Unitatea Administrativ Teritorială, după caz, către:  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apa Dâmbovița; Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Reabilitarea colectării, transportului, depozitării, prelucrării deșeurilor solide Dâmbovița”;  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Civitas Târgoviște” și nu în ultimul  rând  pentru  plata angajamentelor asumate din contractele cu Compania Națională de Investiții.

Suma necesară cumpărării terenurilor proprietate privată din comuna Aninoasa necesare realizării Celulei II este de 400.000

Consilierii  județeni  au aprobat și proiectul de hotărâre pentru aprobarea Notei de fundamentare privind cumpărarea unor terenuri proprietate privată situate în comuna Aninoasa, judeţul Dâmbovița, în vederea realizării investiţiei „Extindere capacitate de depozitare a deşeurilor municipale (celula II) – Centrul de Management Aninoasa”.

Gestiunea serviciilor de depozitare, tratare şi valorificare a deşeurilor municipale nepericuloase în judeţul Dâmboviţa a fost delegată, prin concesionare către S C. EUROGAS PRESCOM S.R.L. de către Asociaţia de dezvoltare intercomunitară “Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării, Prelucrării Deşeurilor Solide din Judeţul Dâmboviţa” (ADI), prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa, conform Contractului nr. 492/538/2010, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 254/2010.

La Centrul de Management Aninoasa, în acest an va expira durata de utilizare a celulei I care este amenajată pe terenul în suprafaţă de 2,63 ha aflat în domeniul public al judeţului Dâmboviţa. Astfel, se impune construirea unei noi celule de depozitare a deşeurilor municipale şi asimilabile iar judeţul Dâmboviţa trebuie să pună la dispoziţie terenul pentru această acţiune. În acest sens, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 275/29.09.2017 s-a aprobat cumpărarea unor terenuri proprietate privată, situate în comuna Aninoasa, judeţul Dâmbovița, în vederea realizării investiţiei “Extindere capacitate de depozitare a deşeurilor municipale (celula II) – Centrul de Management Aninoasa”. Suprafaţa de teren necesară realizării celulei II este de 2,6 ha pentru care Consiliul Judeţean Dâmboviţa a contractat servicii de evaluare de la un expert ANEVAR pentru a se stabili preţul pentru negocierea cumpărării terenurilor. Având în vedere raportul de evaluare şi primele etape de negociere se estimează că suma necesară cumpărării terenurilor proprietate privată din comuna Aninoasa necesare realizării Celulei II este de 400.000 lei. Cumpărarea terenurilor menţionate trebuie introdusă în lista de investiţii pentru 2018 a Consiliului Judeţean Dâmboviţa la capitolul 74.02 – Protecţia mediului, în conformitate cu prevederile art. 46 alin. (2) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.