Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Municipiul  Târgoviște a fost inclus in topul celor mai eficiente 10 administrații locale din Romania! 

Autor:

Data: 25 ianuarie 2018, 22:30

  •  
  •  
  •  
  •  

 Municipiul  Târgoviște  ocupă onorabilul loc 10 în Topul celor mai performante oraşe şi administraţii locale din România,  realizat  de UrbanizeHub.  Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan  a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a discutat  despre municipiul Târgoviște  conform statisticilor din cadrul Topului celor mai performante oraşe şi administraţii locale din România,  realizat  de UrbanizeHub.  Mai mult edilul Cristian Stan a ținut să sublinieze faptul că Municipiul Târgoviște este singurul oraș din Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia care prinde acest top, deci nu Pitești, nu Ploiești.  În cadrul acestui Top se observă un maxim atins de municipiul Târgoviște  la capitolul atragerea fondurilor europene, maximul fiind atins în 2015, cu 53,78%,ceea ce plasează municipiul Târgoviște pe locul 2 la nivel național în topul orașelor din România:

 „Ne aflăm în topul celor mai eficiente orașe din România într-un top făcut de Urbanizehub. Perioada de referință este 2007-2016 și în acest clasament municipiul Târgoviște se situează pe un onorabil loc 10 în topul orașelor la nivel național. Eu cred că este o performanță bună pentru administrația locală târgovișteană, este o recunoaștere din partea unei organizații care nu ne cunoaște și pe care nu o cunoaștem, nu am avut niciun fel de legătură sau vreo conexiune. Criteriile avute în vedere sunt criterii absolut obiective și au în vedere cheltuielile de capital totale, absorbția totală de fonduri europene și după aceea raportarea acestora pe cap de locuitor, pentru a se ajunge efectiv la ceea ce înseamnă performanță și eficiență administrativă.

Se menționează că Târgoviștea nu are un buget foarte generos, dar că au fost implementate în ultimii ani foarte multe poriecte și că s-au implementat programele integrate pe cartiere și așa mai departe. Municipiul Târgoviște are un buget de investiții micuț în comparație cu alte unități administrativ teritoriale, Sectorul 3 București, spre exemplu, are 338 milioane de euro, un buget extraordinar de mare, Timișoara are 249… Iată că nebeneficiind de un buget foarte mare am reușit totuși să realizăm o performanță destul de importantă. Dacă pe general Târgoviște era pe locul 10, pe ceea ce înseamnă fonduri europene pe cap de locuitor ocupăm un onorant loc 2 la nivel național, avem nu mai puțin de 748 de euro pe cap de locuitor. Cred că merită să subliniem acest lucru…

 Dincolo de folclorul care apare în legătură cu anumite orașe vreau să dărâmăm niște mituri, Sibiu are 106 euro pe cap de locuitor, Brașov 286 euro, Timișoara 359 euro, Cluj 375 euro, deci la jumătate față de noi, Alba Iulia este performer cu 815 euro pe cap de locuitor. Municipiul Târgoviște este singurul oraș din Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia care prinde acest top, deci nu Pitești, nu Ploiești, ci municipiul Târgoviște. Pe zona de atragere de fonduri europene sunt surclasate municipii, administrații locale care beneficiază de aparate de specialitate mult mai mari și care beneficiază și de bugete mult mai mari pe zona investițională. În condițiile unui buget de investiții mai mare probabil că am fi fost mai sus în acest clasament. Și pentru a fi foarte exact prezint și evoluția absorbției fondurilor europene la nivelul municipiului Târgoviște și vorbesc de proiectele majore pe care Târgoviștea le-a avut, PIDU A, PIDU B, Complexul Turistic de Natație… Maximul a fost în 2015, cu 53,78%, deci într-un singur an s-au atras ca și fonduri europene peste jumătate din totalul fondurilor europene atrase la nivelul municipiului Târgoviște, probabil aici s-a făcut și diferența.

Sigur, este important că aceste contarcte de finanțare au fost încheiate în 2009, 2010, 2011, dar eu cred că mult mai important este că am reușit să atragem aceste fonduri europene aproape 54% în 2015, ceea ce plasează municipiul Târgoviște pe locul 2 la nivel național în topul orașelor din România. Cred că este o performanță care merită să fie evidențiată, iar absorbția fondurilor europene a determinat practic și intrarea noastră în top 10 administrație din România pentru că la nivelul bugetului de investiții luat în cifre absolute nu ne putem compara cu Iași, Cluj, Timișoara, iar diferența pe zona investițională și pe zona de modernizare a infrastructurii este făcută de bugetele din venituri proprii… Municipiul Târgoviște a realizat o performanță excepțională la nivelul absorbției de fonduri europene”, a afirmat primarul Cristian Stan

 Primarul Cristian Stan a vorbit și despre proiectele ce vor fi implementat în perioada următoare la nivelul municipiului  Târgoviște.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.