Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Târgoviște, pe 24 ianuarie s-au sărbătorit 159 ani de la Unirea Principatelor Romane

Autor:

Data: 24 ianuarie 2018, 14:12

  •  
  •  
  •  

Mica Unire a fost  sărbătorită și  la Târgoviște printr-o serie   de evenimente organizate în Piața Tricolorului, marcându-se  cum se cuvine  împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, act istoric ce a pus piatra de temelie a statului român modern. V

Festivitățile au debutat cu  primirea onorului de către prefectul judeţului, Antonel Jîjîie. A fost intonat imnu de stat al României, urmat de alocuțiuni ale autorităților publice locale. La eveniment au participat: prefectul județului, Antonel Jîjîie, subprefectul județului, Florina Mureșan, președintele CJ, Alexandru Oprea,  secretarii de stat Liviu Stoica și  Ionel Petre, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, parlamentarii dâmbovițeni: Adrian Țuțuianu, Claudia Gilia, Oana Vlăducă, Corneliu Ștefan, Carmen Holban, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, consilieri județeni, reprezentanți ai structurilor militare din județ, veterani de război, reprezentanți ai partidelor politice, șefii direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, șefii instituțiilor deconcentrate din județ, precum și numeroși dâmbovițeni.

 A avut loc un moment muzical susținut de Orchestra Populară Chindia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița și Fanfara Garnizoanei Târgoviște. În amintirea actului istoric de la 1859, autoritățile, alături de dâmbovițenii prezenți la festivitate, s-au prins în Hora Unirii, un simbol sfânt pentru români.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.