Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Momente unice de patriotism la Turnul Chindia în cadrul concursului „Unirea-națiunea a făcut-o!”

Autor:

Data: 23 ianuarie 2018, 13:56

  •  
  •  
  •  

În municipiul Târgoviște, fosta capitală a Țării Românești  care a contribuit  și contribuie constant la scrierea istoriei României, manifestările prilejuite de  ziua de 24 ianuarie, Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, au debutat  încă de marți 23 ianuarie 2018 , cu Concursul  regional de arte vizuale și istorie Unirea-națiunea a făcut-o!”, concurs organizat de Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” Târgoviște, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, Alianța pentru  Centenar, Centrul Europe Direct, Palatul Copiilor Târgoviște și Complexul Muzeal Curtea  Domnească.

Prima activitate  a debutat în Piața „Mihai Viteazul” din Târgoviște unde un grup de elevi de gimnaziu și liceu au purtat Steagul Tricolor cu o lungime de 100 metri pe  traseul Piața Mihai Viteazul – Centrul vechi- Muzeul de Arte – Curtea Domnească. În cadrul Complexului Curtea Domnească steagul a fost arborat în Turnul Chindia.

 S-a intonat imnul de stat și s-au  adresa alocuțiuni din partea organizatorilor.   Importanța acestui concurs   în cadrul căruia a avut loc activitatea  a fost punctată de  profesor Tatiana Costache, directorul general al Școlii Gimnaziale „Vasile Cârlova” Târgoviște.

 Și primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a punctat importanța evenimentului deosebit dar și importanța zilei  de 24 ianuarie, Mica Unire – Unirea Principatelor Române.

 Un gând plin de patriotism a transmis și prof. dr. Elena Mosor, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Minodora Cârciumaru, cercetător în probleme de patrimoniu cultural şi educaţie muzeală din cadrul Complexului Muzeal Curtea  Domnească Târgoviște a  avut un mesaj deosebit cu ocazia  zilei  de 24 ianuarie, Mica Unire – Unirea Principatelor Române.

Prof. Ecaterina Ionescu, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale „Vasile Cârlova” Târgoviște, este omul care se ocupă de organizarea acestui eveniment de mai bine de 9 ani.

Preşedintele executiv al Platformei Unioniste 2012, Alexandru Rotaru, venit de peste Prut  a transmis un puternic mesaj de unitate.

24 ianuarie, Mica Unire. 24 ianuarie este o zi mare pentru românii din țară, dar și de peste hotare. La 24 ianuarie 2018 se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Acum mai bine de un secol și jumătate, domnitorul Alexandru Ioan Cuza înfăptuia Unirea Principatelor Române, un prim pas spre România de astăzi.   În cadrul evenimentul  de la Târgoviște s-a citit jurământul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

 Preşedintele executiv al Platformei Unioniste 2012, Alexandru Rotaru, a rostit  discursul lui Mihail Kogălniceanu la învestirea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

 Manifestarea de la Curtea Domnească s-a incheiat  cu intonarea unor cântece patriotice  de către Corul Seminarului Teologic din Târgoviște și  la final s-a dansat hora unirii.

Concursul adresat elevilor de liceu și de gimnaziu s-a desfășurat , în continuarea programului în incinta Școlii Gimnaziale ”Vasile Cârlova”.

Menționăm că la activitatea educativă (purtarea drapelului și concurs) au participat peste 300 de  elevi de liceu și gimnaziu, alături de reprezentanți ai I.Ș.J. Dâmbovița, Primăria municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Alianța pentru  Centenar, Centrul Europe Direct.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.