Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea: Nu o să fiu niciodată  “yesmenul de serviciu” și sunt  greu de ucis

Autor:

Data: 17 ianuarie 2018, 21:51

  •  
  •  
  •  

După cum știm pe 26 ianuarie 2018  va avea loc Comitetul Executiv Județean  al PSD Dâmbovița. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi va fi  analiza activității președintelui CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea. Alexandru  Oprea nu a ezitat  să vorbească despre neînțelegerile pe care le are cu președintele Organizației Județene a PSD. Acesta susține că nu se simte vinovat de nimic, nu înțelege de ce a fost sancționat de partid pentru că niciodată nu a adus vreun prejudiciu de imagine formațiunii politice, singurele probleme identificate ar fi lipsa de comunicare și unii colegi care pun bețe în roate, lucruri care au dus se pare la stricarea relației pe care o avea cu președintele Adrian Țuțuianu. Alexandru Oprea  a spus că va merge la ședința Comitetului Executiv Județean și le va cere colegilor de partid să respecte prevederile Statutului, iar dacă aceștia vor decide că trebuie să plece din fruntea CJ va face acest lucru, dar asta nu înseamnă că nu va sesiza Comisia de Etică și Integritate a partidului pentru „nedreptățile” care i s-au făcut.

Am auzit și eu că nu știu cine umblă să-mi ia gâtul, să-mi ia capul… Afirm  și repet încă o dată că sunt membru al Partidului Social Democrat Dâmbovița, am venit la Consiliul Județean Dâmbovița fiind supus votului unei Conferințe a Organizației Județene Dâmbovița, voi pune în aplicare în întreaga mea activitate programul Partidului Social Democrat care se numește „Dâmbovița 2025”, sunt mândru de ceea ce am realizat în acest an la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița. În ceea ce mă privește nu am făcut nicio declarație publică de natură a aduce prejudicii de imagine Partidului Social Democrat Dâmbovița… Sigur că pot avea puncte de vedere, opinii, mă bucur că se încurajează, cel puțin la nivelul partidului, diversitatea de opinii și de păreri… Sunt omul care întotdeauna voi spune lucrurilor pe nume, care nu voi ezita niciodată să-mi asum lucrurile bune pe care le fac, care să nu recunosc că fac și greșeli și erori pentru că nu sunt infailibil, dar pe de altă parte trebuie să fiți pe deplini încredințați că nu o să fiu niciodată  yesmenul de serviciu”, am curajul, am demnitatea, am verticalitate și voi spune întotdeauna lucrurilor pe nume.

Voi milita întotdeauna, pentru că este o obligație, pentru respectarea Statutului partidului și este bine să știe și niște colegi de-ai noștri că pot fi membrii ai PSD cei care recunosc prevederile Statutului. Fac acest lucru și o s-o fac cu tărie… Pe de altă parte  am auzit aceste discuții  dar nu știu câtă capacitate administrativă se vrea de la unii sau de la ceilalți, mă voi supune deciziilor care se vor lua în forurile statutare, nu mă cramponez de funcții, dacă cineva va hotărî să plece Alexandru Oprea de la Consiliul Județean Dâmbovița asta este, nu mă dă nici afară din casă și nu am făcut din asta un țel al meu în viață…Nu mi se pare corect preocuparea unor colegi de-ai mei de a face fel de fel de combinații și de a împărți Partidul Social Democrat Dâmbovița în tabere… Solicit celor care într-un fel sau altul s-au trezit pe niște funcții să-și aducă aminte de prevederile Statutului și să înțeleagă că forurile de conducere statutare pot fi completate prin respectarea prevederilor Statutului.

 Nu sunt un tip comod pentru nimeni și probabil acest lucru pe unii îi deranjează. Am încercat și încerc să am o relație bună cu toți primarii PSD, cu toți primarii unităților administrativ- teritoriale din județul Dâmbovița.

Am discutat cu ei, poate nu reușesc eu să percept corect, dar în genere cred că am ajut o percepție corectă a realității din teren, nu știu dacă prea mulți dintre ei au lucruri concrete, fapte concrete de reproșat la adresa mea ca președinte, la adresa noastră ca și instituție, la adresa noastră ca și echipă a PSD.

Rămân un om de echipă, sunt în echipă, că deranjez pe unii sau pe alții, asta este, așa e în viață…

În același timp respect activitatea desfășurată de predecesorii mei în fruntea CJD, nu m-ați auzit niciodată să am accente critice, apreciez tot ce s-a întâmplat bun la CJ și s-au întâmplat foarte multe lucruri bune, dar și în administrație, ca și în alte domenii, oamenii vin și pleacă, importante sunt proiectele, importante sunt lucrurile care rămân de pe urma activității noastre…

Mă duc în fața Comitetului Executiv Județean cu fruntea sus, nu am proiecte, motive de care să-mi fie rușine, mă uit deschis în ochii tuturor și nu voi înceta să-mi fac datoria atâta timp cât voi avea încrederea și sprijinul colegilor mei. Nu se vrea continuarea activității de către mine la CJ nu este niciun fel de problemă, dar, repet, consider că nu am făcut nimic împotriva partidului, ba din contră, anumite persoane de acolo au făcut niște lucruri la adresa mea care sunt pe lângă Statutul PSD.

Am adresat o scrisoare membrilor Biroului Permanent Județean și sper să aibă decența și să se aplece cu toată tăria și să constate ceea ce a fost bine sau nu a fost bine în activitatea mea. Nu mă cramponez de funcția de președinte CJD, dar întotdeauna voi milita ca dacă schimbi pe cineva să schimbi pentru că a făcut ceva sau să aduci o variantă la fel de bună…  Fără să se supere nimeni, înțeleg că stă un consilier care este în joc de glezne pentru funcția de președinte al CJD, oricând putem face o comparație și fără falsă modestie cred că îi mai trebuie vreo sută de ani ca să știe administrație câtă știe Alexandru Oprea. Este un domn de pe Valea Dâmboviței… Nu am nimic cu omul Adrian Țuțuianu, îi respect capacitatea intelectuală, îi respect capacitatea de muncă, probabil anumite lucruri sau anumiți îmbârligători de profesie se preocupă că a zis Oprea nu știu ce, că a făcut Oprea nu știu ce… Eu nu am o problemă să recunosc ce am făcut, mă deranjează că uneori se spune că am făcut niște lucruri pe care nici măcar nu le-am gândit și nu este în regulă acest lucru… Pe de altă parte sunt și la nivelul PSD Dâmbovița niște zone de influență, probabil unii încearcă să creadă că sunt mai deștepți și mai inteligenți decât ceilalți…

Sigur că stilurile de management pot fi diferite, poate că în ceea ce mă privește nu sunt adeptul acelui stil atât de autoritar, în ceea ce mă privește sunt pentru un management participativ… Am încercat și eu să înțeleg ce se întâmplă, dar nu am o explicație decât aceea legată de niște deficiențe de comunicare și de faptul că anumiți colegi de-ai noștri într-un fel sau altul se simt că vezi Doamne nu au primit nimic în această ecuație de putere și că ar trebui să li se satisfacă anumite orgolii sau anumite interese. Discut cu președintele Țuțuianu, îi prezint problemele județului, dar cu scuzele de rigoare nu o să fiu niciodată acela care să pupe în fund pe cineva.

Nu am o problemă de a comunica cu Adrian Țuțuianu, îi apreciez activitatea, în schimb are un mare defect, pune prea ușor urechea la ce-i spune unul sau altul. De la colegii mei am așteparea să respecte Statutul…

 Eu mi-am dat demisia în martie 2017 din funcția de  secretar executiv al PSD Dâmbovița pentru că așa se numea funcția, și din funcția de președinte  al Organizației PSD Răzvad, pentru că au fost niște dispute pe fondul unor proaste comunicări… Eu mi-am dat demisia din funcțiile politice, nu m-ați auzit să vorbesc de demisia  de la CJ … Nici la această oră nu știu de ce am fost  sancționat.   În PSD Dâmbovița, alții au avut poziții vehemente la adresa presedintelui  Liviu Dragnea și nu îmi aduc aminte să se fi luat vreo măsură împotriva lor… Au luat acea  decizie  făcând o greseală fundamentală, judecându-mă ca pe un simplu membru de partid… În cazul sancțiunii propuse , suspendarea din partid  revine Comitetului Executiv Național  cu două treimi de voturi. Am așteptat, nu am ieșit , aștept să mi se comunice statutar acea decizie pentru a urma  căile de atac  statuturare… Aștept să mi se comunice ce a făcut Alexandru Oprea… Dacă vor decide împotriva prevederilor Statutului voi sesiza Comisia de Etică și Integritate pentru că nimic nu mă doare mai mult decât nedreptate și încălcarea legii..

Schimbarea era gândită de unii în partid dar am încredere că în Comitetul  Executiv Județean sunt oameni care gândesc  și sunt raționali… Aștept să mi se comunice ce a făcut Alexandru Oprea impotriva PSD …  Greu de ucis …”, a declarat președintele CJ, Alexandru Oprea.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.