Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Alertă, cadru didactic diagnosticat cu TBC la Gradinița cu Program Normal Bucșani

Autor:

Data: 15 ianuarie 2018, 13:32

  •  
  •  
  •  

Autoritățile sanitare din Dâmbovița sunt în alertă  și au impus toate măsurile  necesare într-o unitate școlară din comuna  Bucșani, după ce un cadru didactic a fost diagnosticat cu tuberculoză în data de 22 decembrie 2017: “  Referitoar la cazul de tuberculoză depistat la un cadru didactic, angajat al grădiniţei din comuna Bucşani, aducem la cunostinţa opiniei publice următoarele:

În data de 27 decembrie 2017, la D.S.P. Dâmboviţa a fost comunicat cazul de tuberculoză şi a fost demarată ancheta epidemiologică preliminară cu sprijinul medicului de familie, care este şi medicul colectivităţii şcolare. Cadrele didactice şi copiii care frecventează grupa doamnei educatoare, au fost îndrumaţi către Dispensarul TBC din Târgovişte pentru investigaţii. În data de 5 ianuarie 2018 au fost testate IDR la tuberculină cinci  cadre didactice şi 19 preşcolari, din care trei copii au prezentat o zonă de induraţie de peste 10 mm, fiind îndrumţi către Secţia pediatrie a Spitalului “Marius Nasta “din Bucureşti, în vederea efectuării unor examene medicale suplimentare.În data de 9 ianuarie 2018 s-au efectuat operaţiuni de dezinfectie în unitatea de învaţământ.Ancheta epidemiologică este în derulare, efectuandu-se în continuare supravegherea contacţilor şi testarea cutanată a acestora.”, ne informeză DSP Dâmbovița.

Și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița  monitorizează situația și se află în permanentă legătură cu directorul unității de învățământ:

Vă aducem la cunoștință că la Școala Gimnazială ”Dora Dalles” Bucșani – structura Gradinița cu Program Normal Bucșani, în urma unor controale medicale de rutină, un cadru didactic a fost diagnosticat cu tuberculoză în data de 22 decembrie 2017.Cadrul didactic (educatoare la grupa mică) a mai fost diagnosticat în trecut cu tuberculoză, însă în urma tratamentului, a fost declarat vindecat, existătând un document medical (adeverință medicală din 2011) prin care este indicată posibilitatea reluării activității în același loc de muncă începând cu 1 mai 2011.

În prezent cadrul didactic este internat la Sanatoriul pentru Boli Pulmonare Moroieni, Dâmbovița.

Canducerea unității de învățământ a luat următoarele măsuri :

  1. Preșcolarii de la grupa la care preda doamna educatoare (25 copii înscriși în anul școlar 2017-2018) au fost investigați de către medicul de familie și testați, situația fiind următoarea :
  • doi copii au fost declarați suspecți în perioada 9-10 ianuarie 2018, au fost trimiși la cabinetul TBC Târgoviște, de unde, fără a fi diagnosticați definitiv cu TBC, au fost trimiși pentru investigații suplimentare la un spital din București. Copiii sunt internați în prezent, fiind demarate procedurile medicale în acest caz.
  • alți doi preșcolari au fost trimiși vineri (12 ianuarie 2018) către Secția TBC Târgoviște, urmând ca în cazul lor să fie cunoscută situația în perioada următoare.
  1. Cadrele didactice (patru educatoare și două învățătoare) care predau în locația grădiniței, directorul și directorul adjunct au fost investigați medical pentru identificarea unei eventuale contaminări.
  2. A fost notificată Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița în data de 8 ianuarie 2018, care a demarat acțiunile, procedural, pentru astfel de situații și a dispus lucrări de dezinfecție în clădirea care funcționează separat de celelelte clădiri ale școlii cu personalitate juridică din comuna Bucșani.
  3. Au fost realizate activități de curățenie și dezinfecție în perioada 8-12 ianuarie 2018.
  4. S-a comunicat permanent cu părinții și cabinetul medical de familie din localitate pentru monitorizarea preșcolarilor și elevilor. “, se arată într-un comunicat al ISJ Dâmbovița

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.