JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Botezul Cailor, tradiție de Bobotează, reînviată la Vișina

Autor:

Data: 8 ianuarie 2018, 21:45

 Zeci   de crescători și iubitori de cai din comuna  dâmbovițeană Vișina dar și din localități învecianate, s-au adunat, sâmbătă, 6 ianuarie de  praznicul Botezul Domnului, cunoscut în popor sub denumirea de Bobotează, pentru a participa la o tradiție pe care noua administrație locală  de la Vișina, condusă  de   primarul Jean Istrate și viceprimarul  Ionuț Papa, încearcă să o reînvie-Botezul Cailor.  Toți crescători ce cabaline au plecat în convoi de la primăria Vișina  către Biserica din  localitate.    Preoții au oficiat  o slujbă după care au botezat animalele  și stăpânii lor conform tradiției.

 Pe islazul din comuna Vișina, a fost  o adevărată sărbătoare.  Autoritățile locale au organizat și un concurs  cu ocazia Botezului Cailor.

 Oamenii locului spun că este o tradiție  Botezul Cailor, o tradiție ce este reînviată și care trebuie să se păstreze. Ba mai mult crescătorii de cabaline s-au înscris în concurs și sunt încrezători în puterile cailor pe care îi au.

 Au fost patru probe pe care concurenții  le-au avut de trecu: frumusețe, viteză, dresaj și  tracțiune.  După ce juriul, format din bătrâni ai locului,  a deliberat, s-au acordat și premii ce au constat în cereale  dar și îngrășăminte oferite de o societate din Dâmbovița.

Credincioşii şi preoţii consideră că apa de la Bobotează are o putere deosebită, pentru că a fost sfinţită printr-o îndoită chemare a Sfântului Duh, iar sfinţirea are loc chiar în ziua în care Mântuitorul s-a botezat în apele Iordanului.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google