Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Botezul Cailor, tradiție de Bobotează, reînviată la Vișina

Autor:

Data: 8 ianuarie 2018, 21:45

  •  
  •  
  •  

 Zeci   de crescători și iubitori de cai din comuna  dâmbovițeană Vișina dar și din localități învecianate, s-au adunat, sâmbătă, 6 ianuarie de  praznicul Botezul Domnului, cunoscut în popor sub denumirea de Bobotează, pentru a participa la o tradiție pe care noua administrație locală  de la Vișina, condusă  de   primarul Jean Istrate și viceprimarul  Ionuț Papa, încearcă să o reînvie-Botezul Cailor.  Toți crescători ce cabaline au plecat în convoi de la primăria Vișina  către Biserica din  localitate.    Preoții au oficiat  o slujbă după care au botezat animalele  și stăpânii lor conform tradiției.

 Pe islazul din comuna Vișina, a fost  o adevărată sărbătoare.  Autoritățile locale au organizat și un concurs  cu ocazia Botezului Cailor.

 Oamenii locului spun că este o tradiție  Botezul Cailor, o tradiție ce este reînviată și care trebuie să se păstreze. Ba mai mult crescătorii de cabaline s-au înscris în concurs și sunt încrezători în puterile cailor pe care îi au.

 Au fost patru probe pe care concurenții  le-au avut de trecu: frumusețe, viteză, dresaj și  tracțiune.  După ce juriul, format din bătrâni ai locului,  a deliberat, s-au acordat și premii ce au constat în cereale  dar și îngrășăminte oferite de o societate din Dâmbovița.

Credincioşii şi preoţii consideră că apa de la Bobotează are o putere deosebită, pentru că a fost sfinţită printr-o îndoită chemare a Sfântului Duh, iar sfinţirea are loc chiar în ziua în care Mântuitorul s-a botezat în apele Iordanului.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.