Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Opoziția Primăriei Titu față de  construirea celulei 2 de depozitare deșeuri , ar putea costa scump   pe toți locuitorii orașului Titu, adică 26 de milioane de euro

Autor:

Data: 21 decembrie 2017, 18:22

  •  
  •  
  •  
  •  

Problemele iscate în sânul Organizației  PNL Titu, sunt departe de a fi soliționate. Conflictul este alimentat în spațiul public de tot felul de declarații și comunicate de presă.

Mai nou, fostul viceprimar  al orașului Titu, Teodor Rădoi este acuzat și de mare problemă dintre CJ Dâmbovița, ADI Salubritate și Primăria Titu  care refuză să pună la dispoziție  terenul necesar pentru construirea  celulei 2 de depozitare a deșeurilor.  Fostul viceprimar, Teodor Rădoi  face publice o serie de adevăruri care nu sunt spuse  cetățenilor orașului Titu, ci doar sunt alimentați cu frânturi de informații  care nu au decât scopul de a alimenta un conflict.

“ Ca urmare a comunicatului dat de domnul primar Traian Niculae, în care se face referire la faptul că demiterea mea ar avea legătură cu construirea celei de-a doua celule de la groapa de gunoi de la Titu, mă simt nevoit să vin în fața dumneavoastră cu unele lămuriri. Domnul primar încearcă să își justifice acțiunile care au dus la demiterea mea din funcția de viceprimar prezentând niște frânturi de informații, care, scoase din context și însoțite de comentarii malițioase se doresc a fi alte lovituri adresate mie, după tot ce mi s-a pregătit si administrat în ultimele săptămâni. Deși inițial le-a solicitat celor 8 consilieri să mă demită pe motiv că aș fi blocat proiecte ale orașului, iar eu am demonstrat cu cifre și date exacte în Consiliul Local că nu am blocat absolut nimic, ba dimpotrivă, acum se găsește un alt motiv total diferit. Mă întreb câte motive vor mai apărea în ritmul acesta?

Cei care mă cunosc știu că, în toata activitatea mea de la primărie, am muncit pentru apărarea intereselor orașului Titu, din datorie pentru orașul natal dar și din respect pentru cei care ne-au acordat încredere prin votul lor. De aceea, doresc să prezint pe scurt situația reală a depozitării deșeurilor la Titu, nu doar cu vorbe, ci cu dovezi si date clare. Vă rog să verificați fișierele atașate, sunt documente și materiale oficiale însoțite de sursele de unde provin, atât de la instituțiile din țară, cât și din străinătate (Comisia Europeană).

– Asociația de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) “Reabilitarea colectării, Transportului, Depozitării, Prelucrării Deșeurilor Solide în județul Dâmbovița” (pe scurt ADI Deșeuri), a luat naștere, în anul 2000, conform Statutului și Actului Constitutiv atașat, orașul Titu intrând în această Asociație prin primarul de la acea dată, dl. Nicolae Ion. Scopul acestei Asociații a fost de a obține fonduri nerambursabile prin programul ISPA (Instrument pentru Politici Structurale de Pre-Aderare, adică fonduri europene pentru țările care nu erau încă membre UE), pentru a îmbunătăți sistemul de colectare deșeuri de la nivelul județului, printr-un singur operator (astazi Supercom), care să colecteze deșeurile din județ, să le depoziteze și să le gestioneze, pe termen lung, până în 2035, la doua mari depozite: la Aninoasa și la Titu. Cine a luat decizia selectării celor 2 locații pentru a deveni gropile de gunoi ale județului ? Cred că domnul primar ar putea să îl întrebe pe dl. Nicolae Ion, căruia tocmai i-a acordat titlul de cetățean de onoare, primarul orașului Titu de la acea dată și ulterior vicepreședinte al Consiliului Județean, pe perioada construirii gropii ecologice de gunoi de la Titu, groapa care a primit apoi toate deșeurile din partea de sud a județului.

– ADI Deșeuri a obținut finanțare de la Uniunea Europeana în valoare de 26.054.000 euro, prin proiectul ISPA 2001/RO/16/P/PE/017 “. În proiect este menționat faptul că, atât la Titu, cât și la Aninoasa, vor fi închise gropile de gunoi existente la acea dată și care erau neconforme și, ulterior vor fi înființate mai multe celule de depozitare conforme.

– Orașul Titu s-a angajat, prin acest proiect european din care face parte, să pună la dispoziție terenul necesar pentru activitatea de depozitare deșeuri, obligându-se să asigure 7 hectare. Anul acesta, Consiliul Județean Dâmbovița a solicitat Primăriei Titu să delimiteze în teren cele 7 hectare și a mai solicitat inițial încă 4,5 hectare pentru a se demara faza a doua a proiectului european.

– Ce nu spune domnul primar este că a doua celulă se află în fază avansată de construcție, după cum puteți vedea în poze, construcția ei începând de dinainte să vina președintele PNL Dâmbovița Marius Caravețeanu la Titu să își ofere sprijinul pentru deblocarea situației cu Consiliul Județean și cu ADI Deșeuri, întrucât exista riscul ca activitatea de colectare deșeuri să fie oprita și locuitorilor orașului Titu să nu le mai fie colectat gunoiul, deoarece groapa existentă și-a depășit capacitatea de depozitare.

– Domnul primar nu spune că eu am fost cu dumnealui la toate cele 4 întâlniri atât de la Titu, cât și de la Prefectură, cu reprezentanții ADI Deșeuri, cu președintele Consiliului Județean, cu vicepreședintele Consiliului Județean, cu dl. Prefect al județului, cât și cu alți funcționari de la nivel județean, întâlniri în care l-am susținut pe domnul primar în solicitarea unor facilitați rezonabile pentru orașul Titu. De asemenea, la toate ședințele cu consilierii PNL Titu și chiar în discuțiile din Consiliul Local, am spus că sunt pentru facilitați acordate orașului. Totuși, i-am comunicat domnului primar și știe și dumnealui acest lucru, că nu putem bloca acest proiect european major aprobat în 2004 de altă conducere și nu de noi sau de actualii conducători ai județului, întrucât, daca se blochează vom fi nevoiți să restituim și să plătim noi, cetățenii orașului Titu, în solidar cu celelalte localități și cu Consiliul Județean, toți cei aproximativ 26 milioane de euro din proiect plus penalități, în afara de faptul că nu s-ar mai continua colectarea deșeurilor de la populație.

– Așadar, sunt pentru acordarea de facilitați orașului Titu, dar nu trebuie să riscăm nici o adevărata catastrofă pentru acest oraș și județ, mai ales că sunt obligații pe care alte persoane și le-au asumat pentru orașul Titu în urmă cu mai bine de 15 ani. Trebuie găsită o cale de mijloc cu ADI Deșeuri și cu Consiliul Județean Dâmbovița pentru ca locuitorii orașului nostru să nu aibă de suferit.

Sper că parcurgerea acestor materiale oficiale vă va oferi imaginea clară și corectă asupra acestei situații. Îmi pare foarte rău că domnul primar încearcă să arunce pe umerii mei vina pentru această situație delicată, neprezentând toate datele problemei, eu fiind, până de curând, cel mai apropiat colaborator al dumnealui, care l-a susținut mereu, în fața tuturor.

Aș fi vrut ca dl. Primar să recunoască faptul că motivul demiterii mele este acela că am “îndrăznit” să am o opinie personală și să nu fiu de acord cu acordarea unui titlu de cetățean de onoare, pentru faptul că nu am plecat capul în fata furiei și jignirilor dumnealui din seara premergătoare ședinței de Consiliu Local în care a fost acordat acest titlu, așa cum au făcut ceilalți 8 colegi consilieri sau pentru faptul că am obținut “prea multe funcții” într-o perioadă atât de scurtă.”, a scris fostul viceprimar , Teodor Rădoi pe pagina sa de socializare.

 Opoziația Primăriei Titu, de a nu respecta o obligație  prevăzută într-un contract cu finanțare europeană, poate costa scump   pe toți locuitorii orașului Titu, adică 26 de milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.