JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Târgovişte, fundiţă umană pentru a marca Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA

Autor:

Data: 5 decembrie 2017, 14:45

Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA este marcată anual la 1 decembrie, fiind o oportunitate pentru populația de pe tot globul de a fi solidară în lupta sa împotriva sindromului HIV. Şi la nivelul judeţului Dâmboviţa, DSP Dâmboviţa în colaborare cu Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa şi mai multe unităţi şcolare târgovişte desfăşoară o serie de activităţi.

În Piaţa Tricolorului din Târgovişte a fost formată o fundiţă umană pentru a marca Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA. Zeci de tineri au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra riscului de infectare. În întreaga lume, la fiecare zece secunde, un pacient seropozitiv moare. Voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa, elevi de la Colegiul National “C. Cantacuzino”, elevi ai Scolii postliceale sanitare “Christiana” au purtat pelerine roşii formând fundiţa umană ce semnifică solidaritatea cu persoanele afectate de infecţia HIV. Se întâmplă de multe ori ca oamenii infectați cu HIV să fie discriminați de societate.Tocmai de aceea unul dintre scopurile acestei acțiuni este acceptarea persoanelor seropozitive.

Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA se celebrează, pe de o parte, pentru a sensibiliza și a-i comemora pe cei care au murit din cauza acestor boli, pe de altă parte, pentru a sărbători succesul referitor la accesul crescut la tratament și servicii de prevenție. Totodată, se are în vedere conștientizarea efectelor devastatoare ale SIDA și susținerea măsurilor de combatere a acesteia. În fiecare an se desfășoară campanii pentru a atrage atenția asupra riscurilor de transmitere a virusului HIV și asupra posibilităților actuale de prevenție și tratament.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google