Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Acțiunea “Foc de artificii”, demarată de polițiștii dâmbovițeni

Autor:

Data: 4 decembrie 2017, 18:53

  •  
  •  
  •  

În această perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița desfășoară activități pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice derulate de persoanele fizice şi juridice.

Potrivit prevederilor legale, este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a obiectelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Anul trecut, în sezonul rece, în cadrul acțiunilor organizate pe această linie, polițiștii au identificat 39 de persoane fizice și juridice care desfășurau activități cu obiecte pirotehnice, deși erau neautorizate.

De asemenea, polițiștii au constatat 44 de infracțiuni la Legea 126/1995 rep.,  și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.000 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 220 de kilograme de articole pirotehnice deținute sau comercializate fără drept.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat activități de informare în unitățile de învățământ din județ.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.