Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. ISU Dâmboviţa informează dâmboviţenii despre admiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri şi Caravana SMURD „FII PREGĂTIT!”

Autor:

Data: 28 noiembrie 2017, 14:25

  •  
  •  
  •  
  •  

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, col. Raoul Ilie Constantinescu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului şi lt.col. Păun Mihăiţă – (Î) Prim Adjunct ISU Dâmboviţa au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost abordate două subiecte: Admiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești – sesiunea ianuarie 2018 şi Caravana SMURD “FII PREGĂTIT!” – în premieră în județul Dâmboviţa.

Col. Raoul Ilie Constantinescu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului, a ţinut să puncteze că Ministerul Afacerilor Interne organizează, în premieră, o sesiune de admitere, în ianuarie 2018, la școlile de agenți și subofițeri. Din cele 2.880 locuri scoase la concurs, 300 sunt alocate Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești.

Col. Raoul Ilie Constantinescu a mai spus că tinerii care doresc să urmeze o carieră militară pot deveni viitorii pompieri salvatori, prin grija dascălilor de prestigiu ai unității de învățământ aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Lt.col. Păun Mihăiţă – (Î) Prim Adjunct ISU Dâmboviţa, a vorbit despre Caravana SMURD “Fii pregătit!”. În perioada 2 – 3 decembrie 2017, Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge, pentru prima oară, în județul Dâmboviţa. Caravana „Fii pregătit” este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și susținut de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Sâmbătă – 02 decembrie, începând cu ora 10:00, caravana se va afla în municipiul Târgovişte (în parcarea Praktiker), iar duminică – 03 decembrie, începând cu ora 10:00, va fi prezentă în municipiul Moreni (în parcarea stadionului „Flacăra”).

În cele două zile, între orele 10:00 – 16:00, în sala de școlarizare a Caravanei SMURD, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmboviţa va desfășura cursuri de pregătire a cetățenilor, în scopul formării unui comportament adecvat înainte, pe timpul și după producerea diferitelor situații de urgență (dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii, alunecări de teren) și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

De asemenea, în intervalul orar menționat, participanții vor putea urmări filme realizate de DSU și IGSU, iar cursul va conține și o parte practică interactivă, în care paramedicii SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa vor prezenta măsuri de prim-ajutor în diferite situaţii.

Persoanele interesate să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD ‘Fii pregătit!’ se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD: http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.La un an de când și-a început traseul prin țară, Caravana „Fii pregătit”, care instruiește populația pentru a face față situațiilor de urgență, marchează un parcurs total de peste 35.000 km, în toate regiunile țării.

Caravana a ajuns până acum în peste 60 localități din România și a organizat peste 400 de sesiuni în care au fost pregătite mai mult de 20.000 de persoane pentru diverse situații, cum ar fi cele apărute în cazul dezastrelor naturale care pot afecta România: cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.