Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  La Târgovişte, MARȘ de PROTEST contra VIOLENȚEI împotriva femeilor

Autor:

Data: 23 noiembrie 2017, 22:02

  •  
  •  
  •  

A devenit o tradiție ca în județul Dâmbovița, la inițiativa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte, să fie marcată, în fiecare an pe data de  25 noiembrie, Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor,  printr-un “MARŞ DE PROTEST”.

Primaria municipiului Târgoviste, prin Directia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Crucea Rosie – Filiala Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgovişte, Agenţia Naţională Pentru Egalitate de Şanse Între Femei şi Bărbaţi (ANES) și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC Dâmboviţa), a  organizat  în data de 23 noiembrie 2017 un marş de protest împotriva violenţei domestice, pentru a marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor .

Marşul  a avut punct de plecare, scuarul Primăriei municipiului Târgovişte, urmând traseul – strada Poet Grigore Alexandrescu – B-dul. Mircea cel Bătran – Prefectura Dâmboviţa.

Pe durata marşului, au fost strigate sloganuri anti-violenţă, au fost împărţite flori cu mesajul ”Dăruieşte, nu lovi”, iar participanţii au avut bannere, pancarte şi alte elemente de impact.

Ca element de sensibilizare,  au  existat, în spaţiul public, trei siluete de femei- martore tăcute, simbol al femeii care suferă din cauza violenţei în familie. Fiecare siluetă a avut inscripţionată o poveste a unui caz din judeţul Dâmboviţa.

La final, au fost înălţate 100 de baloane albe, reprezentând numărul persoanelor- victime ale violenţei în familie care au fost susţinute prin servicii sociale  de instituţiile din municipiul Târgovişte, în schimbarea atitudinii faţă de propria viaţă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.