Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ambasadorul Irlandei în România, Excelența Sa Derek Feely a făcut o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa

Autor:

Data: 23 noiembrie 2017, 17:41

  •  
  •  
  •  

Ambasadorul Irlandei în România, Excelența Sa Derek Feely a făcut o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa.  Excelența Sa Derek Feelya fost însoţit de de Liviu Buzilă, atașat comercial.Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole și de reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale, l-a primit, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, pe ambasadorul Irlandei în România, Excelența Sa Derek Feely.

Discuțiile purtate,  au vizat cunoașterea celor două părți, în condițiile în care este pentru prima dată când Excelența Sa se află în vizită oficială în județul Dâmbovița.

În acest sens, președintele Alexandru Oprea, în cadrul unei prezentări succinte a județului Dâmbovița, a supus atenției principalele obiective și domenii de interes existente la nivelul județului. Au fost făcute precizări cu privire la potențialul județului Dâmbovița, îndeosebi în domeniile economic, turistic și educațional, președintele Alexandru Oprea supunând atenției deschiderea județului Dâmbovița către eventuale colaborări cu parteneri din Irlanda:

  „I-am prezentat domnului ambasador oportunitățile de investiții existente în județul Dâmbovița. I-am spus că suntem deschiși la orice potențială relație de colaborare între instituții, între entități din județul Dâmbovița și entități din Irlanda. Ne-am arătat disponibilitatea de a dezvolta aceste relații și de a asigura o prezență mai activă a investitorilor din Irlanda în județul Dâmbovița”.

E.S. Derek Feely s-a declarat interesat de cele prezentate, de potențialul județului Dâmbovița, și a menționat faptul că se va asigura ca investitorii irlandezi să afle de toate oportunitățile existente la nivelul județului Dâmbovița. De asemenea, a precizat faptul că, în prezent, companiile irlandeze sunt interesate să dezvolte, în România, afaceri în domeniul IT, deși sunt multe alte domenii în care există posibilitatea ca, în viitor, să fie puse bazele unei colaborări bilaterale avantajoase. În principal, este vorba despre turism, educație și agricultură:

Din ce în ce mai multe companii se orientează către piața românească, deschizând birouri în orașele din România. Scopul vizitei mele în județul Dâmbovița este acela de a îmbunătăți  profilul și imaginea companiilor irlandeze pe piața românească și de a identifica oportunități de colaborare între companiile din Irlanda și cele din județul Dâmbovița. Există multe similitudini între economiile noastre și sunt foarte multe domeniile în care putem colabora, precum: agricultura, produse alimentare, IT (domeniu de care Irlanda este foarte interesată să-și stabilească prezența pe piața românească), educație, turism”.

 La eveniment au mai participat: Antonel Jîjîie – prefectul județului, Ivan Vasile Ivanoff – secretarul județului, Monica Ilie – viceprimarul municipiului Târgoviște, Sorin Ion – inspector școlar general al ISJ Dâmbovița, Cristina Stroe – inspector școlar general adjunct al ISJ Dâmbovița.

Programul ambasadorului Irlandei în județul Dâmbovița  a mai cuprins scurte vizite la două obiective turistice și culturale din municipiul Târgoviște, respectiv la Muzeul de Istorie, gazdă a expoziției „Aurul și Argintul Antic al României”, și la Ansamblul Monumental Curtea Domnească, cât și o întâlnire cu autoritățile municipiului Târgovişte

Ambasadorul Irlandei în România, Excelența Sa Derek Feely a purtat discuții și cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița și a făcut o scurtă vizită și la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște precum şi la un investitor irlandez din  comuna Dărmăneşti.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.