Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ziua mondială a prematurității  a fost sărbătorită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

Autor:

Data: 18 noiembrie 2017, 12:41

  •  
  •  
  •  
  •  

 De 7 ani, Ziua mondială a prematurității este marcată, anual, la 17 noiembrie. Oficial, începând cu 2011, această zi are rolul de a atrage atenția asupra riscurilor pe care le presupune nașterea prematură. Nașterea prematură este nașterea care are loc înainte de 37 de săptămâni complete de sarcină.

Ziua mondială a prematurității  a fost sărbătorită şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte- Maternitatea Târgovişte. Cei mai importanţi invitaţi  la acest eveniment au fost copiii născuţi prematur, îngrijiţi foarte bine în  Secţia Neonatoligie şi care acum suntsănătoşi şi voinici.  A fost organizată  o întâlnire  în cadrul căreia s-a vorbit  despre super eroii, copiii născuţi prematur dar care prin eforturile deosebite ale medicilor   supravieţuiesc. Întâlnirea a fost condusă  de şeful   Secţiei Neonatoligie-dr. Roxana Aldea.   S-a vorbit  şi despre perfecționarea actului medical și găsirea resurselor financiare pentru dotarea tuturor maternităților cu aparatura necesară acestor copii speciali.

 În  Maternitatea Târgovişte, o maternitate de grad 2 dar care oferă servicii  de nivelul unei maternităţi de grad 3, din anul 2015 de când nu mai primeşte  finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, au fost îngrijiţi  foarte bine 52 de  nou născuţi cu vârstă  gestaţională sub 32 de săptămâni. Ceea ce este mai grav, din 2015 şi până în prezent oficialii de la centru refuză să trateze cu maximă importanţa solicitărea Maternităţii Târgovişte de a trece de la grad 2 la grad 3.

 La final au fost premiaţi  super eroii, copiii născuţi prematur dar care prin eforturile deosebite ale medicilor ,  supravieţuiesc şi sunt tineri sau copii deosebiţi.

 În această activitate a fost partener şi Organizaţia Salvaţi Copiii Dâmboviţa

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.