Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Cel mai modern  campus preuniversitar din  Dâmboviţa dar şi din regiunea Sud Muntenia se află  la Voineşti şi este o alternativă pentru elevii din Republica Moldova care doresc să-şi continue studiile liceale în România

Autor:

Data: 15 noiembrie 2017, 15:58

  •  
  •  
  •  

Potrivit  inspectorului  şcolar general adjunct, prof. Cristina Stroe şi preşedintelui  CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea,  cel mai modern  campus preuniversitar din judeţul  Dâmboviţa dar şi din regiunea Sud Muntenia se găseşte în localitatea dâmboviţeană  Voineşti.  Acest mesaj a fost transmis de oficialii dâmboviţeni,  în cadrul întâlnirii   cu cei 100 de tineri care au vizitat sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa  în cadrul programului “Descoperă și Cunoaște România”.

 

Preşedintele CJ Alexandru Oprea  le-a sugerat tinerilor de peste Prut să  contribuie la promovarea  facilităţilor pe care judeţul Dâmboviţa le poate oferi elevilor din Republica Moldova care doresc să-şi continue studiile liceale sau profesionale în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din România: Avem două licee  care  au clase destinate  elevilor din Republica Moldova. Este vorba despre Liceul de la Voineşti unde avem  un campus şcolar foarte bine utilat  şi foarte bine dotat. Mai este şi Liceul de la Nucet  unde exista un campus. Cei care aveţi fraţi,surori mai mici vă rog să-i îndemnaţi  sau să-i convingenţi că Romania este o soluţie  de a se şcolariza şi de a  trăi binişor cu ajutorul burselor acordate.“, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea

Inspectorul şcolar general adjunct, prof. Cristina Stroe a ţinut să-i informeze  pe tinerii din Republica Moldova că la nivelul judeţului Dâmboviţa  există în două licee dâmboviţene, de la Voineşti şi Nucet, locuri pentru elevii din Republica Moldova care doresc să-şi continue studiile liceale sau profesionale în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din România şi totodată  au şi o serie de facilităţi, cum ar fi o bursă lunară de 65 de euro şi servicii de cazare la un preţ foarte mic. 

În urma discuţiilor noastre de la nivelul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa  cu administraţiile  locale de la Voineşti şi Nucet dar şi cu conducerea celor două unităţi şcolare  obţinusem dar totodată se menţine şi pentru la anul, un preţ foarte mic la cazare  şi masa astfel încât  din cei 65 de euro, cel puţin jumătate să le rămână elevilor ca şi bani de buzunar.

La Liceul Tehnologic Voineşti avem cel mai modern campus atât la nivelul judeţului Dâmboviţa dar cred că şi la  nivel de regiune.“, a declarat  inspectorul  şcolar general adjunct, prof. Cristina Stroe

Campusul  de la Voineşti  a fost o provocare pentru administraţia locală   condusă de edilul Gabriel  Dănuţ Sandu şi viceprimarul Claudiu Popa. Proiectul a fost   depus pe POR, şi a avut  în vedere modernizarea campusului preuniversitar şi construirea unei săli de sport la Liceul Tehnologic Voineşti, valoarea totală a acestuia a fost de  5.346.527,00 lei .

 La Voineşti,omul sfinţeşte locul. Administraţia locală  de mai bine  de nouă  ani  nu are culoare politică, lucrează în echipă şi în folosul cetăţeanului. Nimic nu este mai important decât educația. De la acest crez au pornit autoritățile locale din comuna Voineşti în momentul în care au accesat fondurile europene prin POR  pentru realizarea unui campus școlar ultramodern la Liceul Tehnologic Voineşti.

În noul an şcolar 2017-2018, 20 de  elevi  au ales să se cazeze în campusul din cadrul liceului unde plătesc lunar pentru  cazare şi masă doar suma de 100 de lei.

Internatul dispune  de 48 de locuri, o cantină, o sala de informatică, o sală de lectură şi o sală de fitness. Camerele  care găzduiesc elevii asigură confortul şi intimitatea unei „ a doua case „ .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.