Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primăria Poiana acordă facilităţi fiscale  cetăţenilor, în perioada 15.11.2017 -22.12.2017

Autor:

Data: 15 noiembrie 2017, 14:37

  •  
  •  
  •  

Veşti bune pentru  locuitorii comunei dâmboviţene Poiana. Administraţia locală condusă de primarul  Marian Şerban  anunţă   că începând cu data  de 15.11.2017 şi până  la data de 22.12.2017, cetăţenii-persoane fizice  pot depune cereri la primărie ,  în baza cărora pot solicita şi beneficia de scutire de la plata majorărilor  de întârziere aferenete  taxelor şi impozitelor restante.

Codul de Procedură Fiscală intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016 prevede la articolul 185 posibilitatea acordării de înlesniri la plata impozitelor și taxelor locale de către organul fiscal local, respectiv de către direcțiile de impozite și taxe din cadrul primăriilor. Concret, Legea nr. 207/2015 prevede posibilitatea ca primăriile să acorde eșalonări la plata impozitelor (obligații fiscale) și a amenzilor de orice fel, precum și posibilitatea scutirii sau reducerii majorărilor de întârziere la plata impozitelor, atunci când contribuabilii depun cerere temeinic justificată în acest sens.

Atenție! Nu vă scutește primăria din oficiu de majorările de întârziere în cazul în care nu v-ați plătit impozitul pe casă, pe mașină sau pe teren, ci trebuie să depuneți o cerere.

Potrivit legii, de la 1 ianuarie 2016, o persoană care nu își plătește impozitele locale la termenele stabilite (50% din impozit trebuie achitat până la 31 martie, iar restul de 50% până la 30 septembrie) datorează majorări de întârziere de 1% din sumă pe fiecare lună de întârziere.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.