Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Proiectul “Catalogul electronic”  din școlile și liceele târgoviștene, susținut financiar de Primăria Târgoviște

Autor:

Data: 13 noiembrie 2017, 14:15

  •  
  •  
  •  
  •  

Prevenirea absenteismului şi creşterea gradului de pregătire a elevilor în unităţile de învăţământ de pe raza  municipiului Târgoviște este un obiectiv la care participă acum şi Primăria Târgoviște.

Drept urmare, a început implementarea proiectului  “Catalogul electronic” ce  are ca principal scop implicarea părinţilor în educaţia şcolară prin realizarea unui contact direct şi permanent între aceştia şi cadrele didactice. Prin intermediul catalogului electronic, practic, părintele poate vedea în permanenţă, on-line, notele şi absenţele elevului. Important este faptul că părintele vede doar situaţia şcolară a copilului său, păstrându-se astfel confidenţialitatea datelor celorlalţi elevi: “Din această toamnă, administrația publică locală a decis să susțină financiar implementarea în unitățile de învățământ din oraș a unui program de management al învățământului care are și componenta de „catalog electronic”. Până la acest moment, platforma educațională funcționează în 14 unități școlare și mai sunt alte 3 unități școlare în care sistemul este în curs de implementare.În momentul în care am luat decizia oferirii gratuite a acestui program tuturor școlilor din Târgoviște, deci părinții nu plătesc absolut nimic, am avut în vedere responsabilitatea pe care o avem noi, ca administrație publică locală, de a susține și de a contribui la eficientizarea procesului educațional. Suntem conștienți de faptul că educația reprezintă pilonul de bază pentru dezvoltarea sustenabilă a oricărei societăți, iar toate investițiile pe care le facem în acest domeniu, fie că vorbim de infrastructura școlară, fie că vorbim de susținerea financiară a proiectelor, a programelor care se derulează la nivelul școlilor, au în vedere acest aspect. Referitor la acest proiect am urmărit să se scurteze drumului dintre școală și familie și să eficientizăm comunicarea dintre părinți și profesori. Catalogul electronic este doar o componentă a acestui program de management pentru că se pot realiza mult mai multe lucruri, se pot genera foile matricole, se poate întocmi orarul, se fac statistici care pot fi trimise direct la Inspectorat sau direct la noi, la Primărie, astfel că putem verifica în fiecare zi dacă a existat activitate pe platforma respectivă.”, a declarat  viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie

În cadrul acestui proiect  există și o bibliotecă virtuală unde elevii pot accesa aproximativ 500 de titluri de cărți.  Potrivit datelor prezentate  de Primăria Târgoviște, la acest moment   în cadrul proiectului “Catalogul electronic”   sunt peste 44.000 de note, peste 830 de conturi active pentru profesori și aproximativ 4000 de conturi active pentru părinți. Târgoviștea este printre primele orașe din țară care are implementat acest program de management educațional susținut integral de administrația publică locală.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.