Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ANIVERSAREA ZILEI ARTILERIEI TERESTRE  LA TÂRGOVIŞTE

Autor:

Data: 12 noiembrie 2017, 11:08

  •  
  •  
  •  

Cadrele militare active şi în rezervă din arma Artilerie şi Rachete Terestre din Garnizoana Târgovişte au aniversat la 10 noiembrie 2016, 173 de ani de existenţă a Artileriei Române Moderne.

Activităţile au  fost desfăşurate în spiritul tradiţiilor militare naţionale, în conformitate cu regulile protocolare şi au debutat cu depuneri de coroane de flori la Cimitirul de Onoare Românesc din incinta U.M. 01402. În continuare la Biserica garnizoanei Târgovişte, printr-o slujbă religioasă au fost pomeniţi colegii artilerişti tereştri care au trecut în nefiinţă.

După care, la Cercul Militar din Târgovişte s-a desfăşurat un simpozion unde organizatorul evenimentului Col.(r) Marinică ŞERBAN a evocat însemnătatea armei Artileriei Terestre în conştiinţa neamului, Col.(r)dr. Romică CERNAT fost comandant al garnizoanei Târgovişte a prezentat contribuţia artileriei române în Primului Război Mondial şi a evocat câteva personalităţi ale artileiriei terestre depre care se stie mai putin că au fost formaţi în această armă, respectiv: savantul Henri Coandă, dar si regele Carol I. În continuare mr.(r) Sorin Olteanu a prezentat cateva aspect inedite despre aprovozionarea Armatei României în Primul Război Mondial.

Simpozionul a continuat cu citirea de către Lt.col.Mircea PRUNACHE a mesajului Şefului Statului Major al Forţelor Terestre, dedicat acestei aniversări.

În ultima parte, celor prezenţi le-au fost înmânate diplome aniversare şi plachete.

La final, organizatorul evenimentului Col.(r) Marinică ŞERBAN a mulţumit participanţilor şi a promis că va face tot posibilul ca aniversarea Zilei Artilerie în garnizoana Târgovişte să capete un caracter permanent.

La activitate în afara celor amintiţi mai sus au participat cadre militare active şi în rezervă din arma artilerie din garnizoană, între care Col.(r)dr. Vasile RADU şi Col.(r) Constantin GOGLEA, dar şi alti invitaţi care s-au arătat încântaţi de eveniment.

Preşedintele comitetului de organizare

Col. (r) Marinică ŞERBAN

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.