Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primăriile din Dâmbovița se plâng că nu mai au bani de salarii dar acordă premii excepţionale și sporuri pentru condiţii periculoase şi vătămătoare angajaților

Autor:

Data: 30 octombrie 2017, 11:39

  •  
  •  
  •  

La sfârșitul săptămânii trecute  a avut loc Colegiul Prefectural Dâmbovița. Unul dintre subiectele aduse în atenție de către prefectul Antonel Jîjîie, a fost cel legat  de salarizarea de la nivelul primăriilor dâmbovițene.

Foarte clar și răspicat, prefectul Antonel Jîjîie a spus că premiile excepţionale, sporurile pentru condiţii periculoase şi vătămătoare  sunt „la modă” în primăriile dâmbovițene. Ceeea ce este mai grav, foarte multe primării din județ deja nu mai au bani de salarii.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu  a mai spus că nu a trecut încă la măsura de a ataca la instanţa de contencios administrativ primăriile care se confruntă cu astfel de probleme, dar a ţinut să sublinieze că s-au făcut deja 26 de recursuri graţioase pe această temă:

Cu cât avansăm spre finalul anului, se constată că destule administraţii locale nu mai au buget pentru plata salariilor… A devenit „la modă” ca în destul de multe localităţi să se acorde, prin dispoziţie a primarului, în afară de majorările salariale, şi premii excepţionale. De asemenea, e foarte „la modă”  să acordăm sporuri pentru condiţii periculoase şi vătămătoare de muncă, în baza unor avize eliberate de serviciul de specialitate al Direcţiei de Sănătate Publică. Şi aici va trebui să fim foarte atenţi cu modul în care se acordă aceste sporuri pe la localităţi. Noi, până în momentul de faţă, în baza Legii 153, nu am atacat la instanţa de contencios. În schimb, am făcut aproximativ 26 de recursuri graţioase şi am rugat consiliile locale şi primari să revadă modul în care au procedat la majorarea salariilor”, a declarat   prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie.

Sunt trei primării  în care se vorbește despre sporurile pentru condiţii periculoase şi vătămătoare, acordate  angajaților și anume: Bezdead, Târgoviște și Crevedia.  Din informațiile pe care  deținem până la această oră, Primăria Târgoviște a acordat  sporuri pentru condiţii periculoase şi vătămătoare angajaților de la Salubritate, mergând pe vechiul cadrul legislativ.

Pentru a nu exista  abateri de la cadrul legal, prefectul județului Dâmbovița va avea o discuție pe această temă cu secretarul Primăriei Târgoviște.

La Crevedia se pare că s-a renunțat la această decizie de a acorda sporuri pentru condiţii periculoase şi vătămătoare angajaților

Paradox românesc. Angajaţi ai statului care s-au bucurat de majorarea salariilor, din vară, au rămas acum fără bani pentru că autorităţile locale nu au suficienţi bani la buget să achite lefurile majorate.

Acest subiect va fi prezentat pe larg de domnul prefect al județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, zilele acestea în cadrul unei conferințe de presă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.