Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

FOTO. Maternitatea Târgoviște are un nou ventilator de suport respirator de înaltă performanță, donație  de la Salvați Copiii România

Autor:

Data: 26 octombrie 2017, 13:32

  •  
  •  
  •  
  •  

Secția de neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște  are , începând  de joi, 26 octombrie 2017 în dotare un nou  ventilator de suport respirator de înaltă performanță, în valoare de 23. 500 de euro, care le vine  în ajutor medicilor, în lupta acestora pentru a salva viața copiilor născuți prematur. Este prima donație pe care Salvați Copiii România o face maternității târgoviștene , unde sunt  tratate toate cazurile grave de prematuritate din județ. Numai în 2016, aici s-au născut 2074 de copii, dintre care 236 prematuri  iar 287 având nevoie de îngrijiri  în terapie intensivă.

Cu ocazia donării noului  ventilator de suport respirator, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște   și cea a   Organizației Salvați Copiii  România  au  organizat și o dezbatere cu privire la  necesitatea reevaluării maternităților de gradul II pentru creșterea numărului de paturi în secțiile de terapie intensivă neonatală din țară.

Maternitatea  Târgoviște este de gradul II însă prin activitatea pe care o desfășoară medicii neonatologi de la Târgoviște   este musai necesar  transformarea acestei maternități  într-una de grad III.

Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul  Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a ținut să aducă mulțumiri Organizației Salvați Copiii  România   pentru donația făcută.

Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a  mulțumit Organizației Salvați Copiii  România    dar totodată a ținut să puncteze că în perioada următoare   se va ocupa personal de demersurile către Ministerul Sănătății de a  transforma  Maternitatea  Târgoviște de gradul II într-una de grad III, dat fiind faptul că se îndeplinesc  toate condițiile iar medicii neonatologi depun eforturi deosebite  pentru a salva viația micuților care se nas premature.

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Organizația Salvați Copiii România  a punctat un lucru foarte important. Numai în 2017, Salvați Copiii a dotat 38 de maternități din 32 de localități, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 de euro. În cei șase ani de când organizația a transformat într-o prioritate salvarea copiilor născuți prematur, prin dotarea maternităților, trei milioane de euro au fost investite pentru achiziționarea de aparatură medicală indispensabilă. Progresul este încurajator: în cei șase ani, rata mortalității infantile a ajuns la 7,3 la mie, în 2016, față de 10,1 la mia de nou-născuți vii, cât era în 2010.

Prezent la Târgoviște, dr.Adrian Crăciun, șef Secția neonatologie Maternitatea Cantacuzino-București, a ținut să puncteze un lucru esențial și anume  că în ultimii 6 ani, Maternitatea Târgoviște nu a transferat  către  o altă unitate spitalicească superioară  niciun nou-născut cu patologii grave , dovada fiind  că neonatologii de la Târgoviște își fac treaba la fel ca cei dintr-o maternitate de gradul III. Dr.Adrian Crăciun a spus clar și răspicat  că Maternitatea  Târgoviște de gradul II merită pe deplin să primească statutul de maternitate de grad III.

Ministerul Sănătății  rămâne surd și indiferent la toate demersurile făcute pentru a acorda Maternității Târgoviște gradul III

Ceea ce este trist, Ministerul Sănătății  rămâne surd și indiferent la toate demersurile făcute pentru a acorda Maternității Târgoviște gradul III.

Dotarea precară a maternităților și a secțiilor de neonatologie reprezintă o problemă frecventă în România, în condițiile în care țara noastră rămâne pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul mortalitate infantilă.

Dr. Roxana Aldea, șef Secție nenatologie Maternitatea Târgoviște, a  explicat  importanța aparaturii medicale performante. Mai mult,  a ținut să puncteze  că noul ventilator de suport respirator era impetuos necesar, în condițiile în care  MaternitateaTârgoviște  de grad II desfășoară  de ani buni activitate de maternitate de grad trei.

Avem speranța că poate în ceasul al noulea, Ministerul  Sănătății își va îndrepta privirea și spre Maternitatea târgoviște unde o echipă minunată de medici și asistenți fac tot ce le stă în putere pentru a  salva viața  nou-născuților cu problem grave.

La dezbatere  au fost prezenți :dr. Claudiu Dumitrescu, manager Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Alexandru Oprea, președinte Consiliul Județean Dâmbovița, Sorin Stoica, directorul DSP Dâmbovița, Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Organizația Salvați Copiii România, dr.Adrian Crăciun, șef Secția neonatologie Maternitatea Cantacuzino-București, dr. Roxana Aldea, șef Secție nenatologie Maternitatea Târgoviște, Vlad Miriță și Anca Serea, susținători ai campaniei de reducere a mortalității infantile Salvați Copiii România ,  secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaților, Cristina –Elena Dinu, deputații PSD Dâmbovița, Claudia Gilia, Carmen Holban și Oana Vlăducă, directorul  medical  și directorul  de îngrijiri medicale  din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște , dr. Andrei Tomescu și Rodica Nicolae și nu în ultimul rând medicii neonatologi,  medici de alte specialități și asistente.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.