Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. URGENT:  Ministerul Mediului  trebuie  să ia măsuri în cazul ursului care a terorizat comuna Gura Foii

Autor:

Data: 24 octombrie 2017, 11:33

  •  
  •  
  •  

Disperare pentru locuitorii  şi administraţia comunei dâmboviţene Gura Foii . Ursul care  a atacat zilele trecute de mai multe ori, câteva gospodării din localitate a  venit  din nou, în noaptea de luni  spre  marţi  într-o gospodărie și luat cu totul un câine.

Ursul care a terorizat comuna Gura Foii,  nu se sfiește să se apropie de locuințele oamenilor.

Primarul comunei Gura Foii, Radu Georgescu este într-o alertă maximă şi îi sfătuieşte pe concetăţeni să evite deplasările  în zone unde ar putea să se întâlnească cu sălbăticiunea iar odată cu lăsarea întunericului să nu  mai iasă prin gospodării pentru a evita  orice pericol.

Mai mult, edilul Radu Georgescu  face apel şi la autorităţile centrale să intervină de urgenţă, adică foarte clar şi răspicat să se emită urgent ordin de împuşcare pentru acest urs.   Ceea ce este mai grav, există pericolul iminet ca acest urs să atace şi oameni.

Autoritățile locale au solicitat  şi sprijin autorităţilor judeţene  care s- au  reunit  în Comitetul Judeţean  pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa în cadrul căruia a fost emisă o hotărâre prin care s-a dispus recoltarea prin împușcare a acestui exemplar.

Împușcarea ursului este întârziată  şi asta pentru că  durează mult obținerea autorizațiilor de vânătoare. Oamenilor  şi autorităţilor locale  din Gura Foii nu le rămâne decât să își ia singuri măsuri de protecție.

Din informaţiile pe care le deţinem până la această oră, în cursul zilei de luni, gestionarul fondului cinegetic responsabil teritorial ar fi trebuit  să solicite acordul pentru recoltarea prin împușcare autorității publice centrale pentru protecția mediului, respectiv Direcției pentru Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, având ulterior obligația de identificare și eliminare a acestui exemplar.

Luni după-amiază, în comuna Gura Foii a fost şi prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.