Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Persoanele pensionate anticipat parțial în perioada 1 ianuarie 2011 – 16 iulie 2016, pot solicita recalcularea pensiei

Autor:

Data: 24 octombrie 2017, 18:39

  •  
  •  
  •  

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 24 octombrie 2017,  un proiect care modifică legea pensilor, persoanele ale căror drepturi de pensie anticipată parţială s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011- 16 iulie 2016 urmând să beneficieze de recalcularea pensiei:

Astăzi, 24 octombrie, in plenul Camerei Deputatilor , am votat pentru proiectul de lege care are drept scop modificarea articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Astfel, persoanele ale căror drepturi de pensie anticipată partială s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 – 16 iulie 2016, beneficiază de recalcularea pensiei. Recalcularea se face la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin și se plătesc începând cu luna urmtoare înregistrării acesteia la casa teritorială de pensii în evidentele căreia se află dosarul de pensie al solicitantului. Aceste prevederi se aplică persoanelor care, până în luna depunerii cererii, inclusiv, nu au îndeplinit conditiile pentru acordarea pensiei pentru limita de vârstă.“, a afirmat deputatul  PSD Dâmbovița, Corneliu Stefan

Recalcularea pensiilor se va face la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin şi se plătesc începând cu luna următoare înregistrării acesteia la casa teritorială de pensii în evidenţele căreia se află dosarul de pensie al solicitantului.

De recalcularea pensiilor vor putea beneficia persoanele care, până în luna depunerii cererii, inclusiv, nu au îndeplinit condiţiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.