Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Foto: Autorităţile de la Pucioasa şi Târgovişte au făcut o vizită de lucru în China

Autor:

Data: 12 octombrie 2017, 11:13

  •  
  •  
  •  

Zilele acestea,  o delegaţie formată  din reprezentanţii Primăriei Pucioasa şi ai Primăriei Târgovişte  se află într-o vizită de lucru în China. Vizita oficialilor de la Pucioasa şi Târgovişte  în China are  ca scop  definitivarea  demersurilor  necesare  pentru încheierea acordului de înfrățire dintre Pucioasa şi  Yangshuo, şi nu în ultimul rând dintre Târgoviște și Guilin.

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana  a ţinut să puncteze importanţa vizitei din China:

Nu sunt adeptul deplasărilor inutile şi nici al parteneriatelor fără substanta!

Dar, după o analiză atentă, am acceptat să fac parte dintr-o tripletă locală şi anume CJ Dâmbovița, Municipiul Targoviste si Orașul Pucioasa, care urmau să semneze parteneriate cu regiunea Guangxi, respectiv oraşele Guilin si Yangshuo din China.

Astăzi a fost rândul orașului nostru.

Onorând invitatia domnului Jiang Chunhua, primarul orașului Yangshuo, in prezenta colegilor mei de la Consiliul Județean și de la Primăria Targoviste am semnat un parteneriat de colaborare între orașul nostru și mult mai celebra localitate din China, aceasta fiind a cincea localitate cu care orașul nostru se infrateste.

De ce Yangshuo?! Raspunsurile vin rapid! Pentru ca este o stațiune cu același specific ca si Orașul nostru. Pentru ca, deși au “doar” 320.000 de locuitori, anul trecut au avut 14 milioane de vizitatori(!!!) si mai ales pentru ca, in ciuda peisajelor extraordinare, atractiile locale de top sunt unele create de “mâna omului” printre care și un spectacol pe raul Le din vecinătate, spectacol ce atrage aproape 5000 de vizitatori unici zilnic!

Sigur, acest parteneriat nu aduce peste noapte beneficii, dar in niciun caz nu produce prejudicii.

In plus, cred ca o astfel de abordare din partea noastră generează o stare de confort pentru cetățenii chinezi ce vor sa investească în orașul nostru – deja două firme cu capital chinez si-au inceput activitatea pe teritoriul orașului.

Dar ceea ce trebuie să constientizam cu toții este faptul că o stațiune aflată în anonimat, precum Pucioasa, nu poate renaste peste noapte fără sprijin. Iar experiența partenerilor chinezi este foarte solidă și vreau sa o valorificam!

Mai mult, pentru a pregăti investițiile ce sunt cuprinse în Masterplanul de turism, cred ca in primul rand trebuie să aflăm ceea ce vrea piata de profil, ceea ce își doresc turiștii si sunt foarte convins ca rezultatele cercetărilor specialistilor chinezi sunt valabile si in cazul nostru!“, a scris primarul Constantin Ana pe pagina sa de socializare.

Discuţii importante între oficialii târgovişteni şi cei din Guilin

Şi viceprimarul municipiului Târgovişte, Monica Ilie a punctat pe pagina sa de socializare câteva aspecte din cadrul vizitei din China:

În cadrul vizitei pe care delegația din Târgoviște și Pucioasa o efectuează in China, am avut o primă întâlnire cu viceprimarul din Guilin, regiunea Guangxi, domnul Peng Daiyuan, pentru a face încă un pas absolut necesar spre definitivarea acordului de înfrățire dintre Târgoviște și Guilin, orașul considerat perla industriei turismului din China.
În cadrul întâlnirii i-am asigurat de întreaga disponibilitate a autorităților municipale de a colabora în diverse domenii, insistând asupra faptului că această colaborare trebuie să depășească stadiul declarațiilor și să devină fapt concret.
Până atunci, putem învața de la poporul chinez cum să folosim resursele și forța de muncă în folosul nostru, cum să ne păstram, respectăm și promovăm traditiile și cultura, cum să devenim un spațiu atractiv pentru turiști.“, a scris viceprimarul Târgoviştei, Monica Ilie pe pagina sa de socializare. 

Din delegaţia plecată în China, mai fac parte:  Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Raul Pavelescu, inspector Crucea Roşie Dâmboviţa, Agnes Erich, directorul Bibliotecii Județene Dâmbovița şi secretarul Primăriei Târgovişte, Cătălin Chiru.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.